Παρί Σεν Ζερμέν–Mπαρτσελόνα: Σύγκρουση (διαφορετικών και διαπλεκόμενων) κόσμων σε 2 ματς αποδείξεων

Ένα ζευγάρι με μπόλικο παρελθόν και πρωταγωνιστές που μπορεί ν’ αλλάξουν «στρατόπεδα», το καλοκαίρι, είναι αυτό μεταξύ Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα

Παρί Σεν Ζερμέν–Mπαρτσελόνα: Σύγκρουση (διαφορετικών και διαπλεκόμενων) κόσμων σε 2 ματς αποδείξεων

Όταν η κληρωτίδα της UEFA έφερε την Μπαρτσελόνα να «σταυρώνει» με την Παρί Σεν Zερμέν οι εκπρόσωποι των άλλων έξι ομάδων των προημιτελικών του Champions League φέρεται να μακάριζαν την τύχη της ομάδας της Γαλλικής πρωτεύουσας.

Όχι μόνο γιατί το μονοπάτι της ως τον τελικό δεν περιλαμβάνει αντιμετώπιση κάποιου από τα θεωρούμενα φαβορί, αλλά και γιατί η, άλλοτε κραταιά, ομάδα της Bαρκελώνης, στο άτυπο …δημοψήφισμα μεταξύ των ομάδων της φετινής 8αδας, έπαιρνε, σχεδόν παμψηφεί, τον άτυπο τίτλο της πιο αδύναμης.

Στα χαρτιά τουλάχιστον.

Γεγονός που σχετίζεται, ασφαλώς, με την οικονομική της στενότητα των τελευταίων χρόνων.

Κάτι που προφανώς δεν (θα μπορούσε να) ισχύει για την ομάδα – κράτος (του Κατάρ) με έδρα το Παρίσι.

Είναι το ένα σκέλος που καταδεικνύει το ότι η σημερινή αναμέτρηση κι εκείνη της Βαρκελώνης συνιστούν την σύγκρουση δύο «κόσμων».

Διαφορετικών μεν, που είθισται, όμως, να διαπλέκονται.

Από τη μία, η Παρί. Ομάδα …αγορασμένη, τίθεται αντιμέτωπη με μια, ξεπεσμένη, που έστω κι αναγκαστικά (και μάλλον καθυστερημένα…) επιστρέφει στα βασικά (της), με την ανάδειξη παικτών από τα σπλάχνα της (Γιαμάλ, Κουμπαρσί, Φερμίν) που έχουν, άμεσα, ρόλο πρωταγωνιστή.

Ο πρώτος από τους προαναφερθέντες τινέιτζερς, μάλιστα, φέρεται να είναι στο παριζιάνικο «στόχαστρο» με την φιλολογία να θέλει την Μπαρτσελόνα να έχει απαντήσει αρνητικά σε πρόταση 200 εκατομμυρίων ευρώ!

Αν αληθεύει το ποσό και το αποδέχονταν οι «μπλαουγκράνα» θα επρόκειτο για τη 2η ακριβότερη μεταγραφή στα χρονικά, μετά από εκείνη του Νεϊμάρ, το 2017, με την ίδια …διαδρομή (από Βαρκελώνη-Παρίσι)!

Και πάνω από του Κιλιάν Εμπαπέ (των 180 εκ. ευρώ, από την Μονακό) που, από την επόμενη σεζόν, αναμένεται να είναι στην «αιώνια» αντίπαλο των Καταλανών.

Αφού πρώτα, όμως, θέλει να οδηγήσει την Παρί, στο «κύκνειο άσμα» του, στην «Γη της Επαγγελίας» (Champions League).

Το ίδιο επιδιώκει κι ο Λουίς Ενρίκε για να εδραιώσει την παραμονή του στον πάγκο και την επόμενη σεζόν, καθώς το (δεδομένο) πρωτάθλημα, γνωρίζει ότι δεν επαρκεί για τους, φιλόδοξους, Άραβες ιδιοκτήτες.

Ταυτόχρονα ο αρχιτέκτονας της επικότερης ανατροπής στα χρονικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (με το 6-1 στο «Καμπ Νόου» να …σβήνει την ήττα της Μπάρτσα με 4-0 στο Παρίσι, το 2017) θέλει να αναδειχθεί νικητής κόντρα στον, πρώην παίκτη του, Τσάβι, στην μάχη των πάγκων, ενώ «ψίθυροι» των φέρνουν μεταξύ των υποψηφίων για να τον διαδεχθεί αν δεν παραμείνει κάτοικος Παρισίων!

Συν τοις άλλοις στην προπονητική τους μάχη, πέραν της πρόκρισης, διακύβευμα είναι ποιος υπηρετεί καλύτερα το «στυλ» της Μπαρτσελόνα.

Ο «Λούτσο» υποστηρίζει ότι εκείνος, αλλά ο Kαταλανός τεχνικός διαφωνεί.

Για να επιβεβαιωθεί θα πρέπει να σταματήσει (πλην του Εμπαπέ)_ και το πρώην… πουλέν του Ουσμάν Ντεμπελέ, που για χάρη του έβαλε το κεφάλι του στον …ντορβά ερχόμενος «απέναντι» στο κοινό των «μπλαουγκράνα».

Με τον Γάλλο να τον… ξεπληρώνει, που του «ανέστησε» μια καθημαγμένη καριέρα αφήνοντας τον… σύξυλο και πηγαίνοντας στο Παρκ Ντε Πρενς!

Εκεί που λέγεται ότι θέλει να φέρει και τον (συνεχώς «φευγάτο», αλλά διαρκώς… παραμένοντα στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας) Φρενκι Ντε Γιονγκ η γαλλική ομάδα.

Για τον Ολλανδό αλλά και τους προαναφερθέντες σημερινό 90λεπτο (κι όσα χρειαστούν στην Βαρκελώνη) θα χρησιμεύσουν για να δώσουν τις δικές τους «απαντήσεις» στα ερωτήματα που ανακύπτουν από τις δύο συγκρούσεις…