Άρσεναλ: Νοκ-άουτ με Πόρτο ο Μαρτινέλι

Χωρίς τον Γκαμπριέλ Μαρτινέλι θα προσπαθήσει η Άρσεναλ να ανατρέψει την κατάσταση απέναντι στην Πόρτο

Άρσεναλ: Νοκ-άουτ με Πόρτο ο Μαρτινέλι

Ο Γκαμπριέλ Μαρτινέλι θα χάσει τον αγώνα της Άρσεναλ με την Πόρτο για το Champions League την Τρίτη (12/3) λόγω τραυματισμού στο πόδι.

Ο 22χρονος υπέστη το πρόβλημα κατά τη διάρκεια της νίκης της Άρσεναλ με 5-0 επί της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ το περασμένο Σαββατοκύριακο και βοηθήθηκε εκτός γηπέδου από δύο μέλη του ιατρικού επιτελείου της Άρσεναλ, φυσιοθεραπευτές, καθώς δυσκολευόταν να περπατήσει μόνος του, μετά από μια σύγκρουση στο 64ο λεπτό.

Ο Μαρτινέλι απουσίαζε από την προπόνηση της Δευτέρας ενόψει του αγώνα της Τρίτης για τους «16», με την Άρσεναλ να προσπαθεί να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 του πρώτου αγώνα.

Ήταν απών από τη νίκη του Σαββάτου με 2-1 επί της Μπρέντφορντ, παρά το γεγονός ότι ο προπονητής της Άρσεναλ, Μίκελ Αρτέτα, δήλωσε ότι ήταν «αρκετά θετικός» ότι ο επιθετικός θα ήταν διαθέσιμος για τον αγώνα, και αργότερα εθεάθη με πατερίτσες στο στάδιο Έμιρειτς.

«Είχαμε τον Μαρτινέλι και τον Μπουκάγιο (Σάκα) με μικρά προβλήματα», δήλωσε ο Αρτέτα πριν από το παιχνίδι. «Είμαστε αρκετά θετικοί ότι ελπίζουμε να μπορέσουν να συμμετάσχουν. Αλλά θα πρέπει να δούμε πώς αισθάνονται».

Η Άρσεναλ αντιμετωπίζει την Πόρτο στο Έμιρειτς στον κρίσιμο επαναληπτικό αγώνα για τους «16» του Champions League. Η ομάδα του Αρτέτα έχασε το πρώτο παιχνίδι με 1-0 στην Πορτογαλία τον περασμένο μήνα.

Ο Μαρτινέλι επελέγη από τον προπονητή της Βραζιλίας Ντοριβάλ Τζούνιορ στην αποστολή της περασμένης εβδομάδας για τα επερχόμενα φιλικά παιχνίδια με την Αγγλία και την Ισπανία αργότερα αυτό το μήνα.

Έχει καταγράψει οκτώ γκολ και πέντε ασίστ σε 32 συμμετοχές με την Άρσεναλ την φετινή σεζόν.