Champions League: Ποιος χρειάζεται τι για να περάσει στους 16;

Διαβάστε ποιοι πέρασαν στους 16 του UEFA Champions League, ποιοι είναι εκτός και τι χρειάζονται οι υπόλοιπες ομάδες για να προκριθούν.

Champions League: Ποιος χρειάζεται τι για να περάσει στους 16;

Στους 16: Άρσεναλ*, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν*, Ντόρτμουντ, Ίντερ, Λάτσιο, Λειψία, Μαν Σίτι*, PSV Αϊντχόφεν, Ρεάλ Μαδρίτης*, Ρεάλ Σοσιεδάδ
*Νικητές ομίλων

Μπορούν να περάσουν την 6η αγωνιστική: Μπράγκα, Κοπεγχάγη, Γαλατασαράι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μίλαν, Νάπολι**, Νιούκαστλ, Παρί Σεν Ζερμέν**, Πόρτο**, Σαχτάρ**.

**Θα τερματίσει τουλάχιστον τρίτος.

Επιβεβαιωμένα στην τρίτη θέση και τα νοκ άουτ πλέι οφ του Europa League: Φέγενορντ, Γιανγκ Μπόις.

Δεν μπορεί να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις αλλά μπορεί να τερματίσει τρίτη: Μπενφίκα, Λανς, Σάλτσμπουργκ, Σεβίλλη, Ουνιόν Βερολίνου.

Θα τερματίσουν στην τέταρτη θέση: Αντβέρπ, Σέλτικ, Ερυθρός Αστέρας.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Η Μπάγερν πέρασε στη φάση των 16 ως νικήτρια του ομίλου.

Η Κοπεγχάγη θα περάσει στη φάση των 16 ως δευτεραθλήτρια του ομίλου αν νικήσει τη Γαλατασαράι ή αν φέρει ισοπαλία και η Γιουνάιτεντ δεν νικήσει την Μπάγερν. Η Κοπεγχάγη θα τερματίσει τρίτη και θα μπει στα πλέι οφ του νοκ άουτ γύρου του Europa League αν φέρει ισοπαλία και η Γιουνάιτεντ κερδίσει, ή αν χάσουν τόσο η Κοπεγχάγη όσο και η Γιουνάιτεντ. Η Κοπεγχάγη θα μπορούσε δυνητικά να τερματίσει επίσης τρίτη αν χάσει και η Γιουνάιτεντ φέρει ισοπαλία, με την τελική κατάταξη των δύο ομάδων να καθορίζεται πρώτα από τη συνολική διαφορά τερμάτων, στη συνέχεια από τα συνολικά γκολ που έχουν σημειωθεί, στη συνέχεια από τα συνολικά εκτός έδρας γκολ (με ποιο κριτήριο η Κοπεγχάγη θα τερματίσει τέταρτη).

Η Γαλατασαράι θα περάσει στη φάση των «16» ως δεύτερη του ομίλου αν νικήσει την Κοπεγχάγη. Η Γαλατασαράι θα τερματίσει τρίτη και θα μπει στα νοκ-άουτ παιχνίδια του Europa League αν δεν κερδίσει τόσο αυτή όσο και η Γιουνάιτεντ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα περάσει στη φάση των 16 ως δευτεραθλήτρια του ομίλου αν νικήσει την Μπάγερν και το άλλο παιχνίδι λήξει ισόπαλο. Η Γιουνάιτεντ θα τερματίσει τρίτη και θα μπει στα πλέι οφ του νοκ άουτ γύρου του Europa League αν κερδίσει και το άλλο παιχνίδι δεν λήξει ισόπαλο. Η Γιουνάιτεντ θα μπορούσε δυνητικά να τερματίσει επίσης τρίτη αν φέρει ισοπαλία και η Κοπεγχάγη χάσει, με την τελική κατάταξη των δύο ομάδων να καθορίζεται πρώτα από τη συνολική διαφορά τερμάτων, στη συνέχεια από τα συνολικά γκολ που έχουν σημειωθεί και στη συνέχεια από τα συνολικά εκτός έδρας γκολ (με ποιο κριτήριο η Γιουνάιτεντ θα τερμάτιζε τρίτη).

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Η Άρσεναλ πέρασε στη φάση των 16 ως νικήτρια του ομίλου.

Η PSV προκρίθηκε στη φάση των 16 ως δεύτερη του ομίλου.

Η Λανς δεν μπορεί να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις. Η Λανς θα τερματίσει τρίτη και θα μπει στα νοκ άουτ πλέι οφ του Europa League, αν αποφύγει την ήττα από τη Σεβίλλη.

Η Σεβίλλη δεν μπορεί να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις. Η Σεβίλλη θα τερματίσει τρίτη και θα μπει στα νοκ-άουτ πλέι-οφ του Europa League αν νικήσει τη Λανς.

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε στη φάση των 16 ως νικήτρια του ομίλου.

Η Νάπολι θα περάσει στη φάση των 16 ως δεύτερη του ομίλου αν αποφύγει την ήττα από την Μπράγκα με δύο ή περισσότερα γκολ. Διαφορετικά, θα τερματίσει στην τρίτη θέση και θα μπει στα νοκ-άουτ παιχνίδια του Europa League.

Η Μπράγκα θα περάσει στη φάση των 16 ως δεύτερη του ομίλου αν νικήσει τη Νάπολι με δύο ή περισσότερα γκολ διαφορά. Η Μπράγκα θα τερματίσει τρίτη και θα μπει στα πλέι οφ του νοκ-άουτ γύρου του Europa League αν κερδίσει με ένα γκολ διαφορά ή αν φέρει ισοπαλία, ή ακόμα και αν χάσει σε περίπτωση που η Ουνιόν Βερολίνου δεν κερδίσει την Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Ουνιόν Βερολίνου δεν μπορεί να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις. Θα τερματίσει τρίτη και θα μπει στα πλέι οφ νοκ άουτ γύρου του Europa League αν κερδίσει την Ρεάλ Μαδρίτης και η Νάπολι νικήσει την Μπράγκα.

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ πέρασε στη φάση των 16. Θα κερδίσει τον όμιλο αν αποφύγει την ήττα από την Ίντερ.

Η Ίντερ προκρίθηκε στη φάση των 16. Θα κερδίσει τον όμιλο αν νικήσει τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Η Σάλτσμπουργκ δεν μπορεί να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις. Θα τερματίσει τρίτη και θα μπει στα νοκ άουτ πλέι οφ του Europa League αν αποφύγει την ήττα από την Μπενφίκα με διαφορά δύο γκολ ή περισσότερο.

Η Μπενφίκα δεν μπορεί να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις. Θα τερματίσει τρίτη και θα μπει στα πλέι οφ του νοκ άουτ γύρου του Europa League αν νικήσει τη Σάλτσμπουργκ με διαφορά τουλάχιστον δύο τερμάτων.