Το ένστικτο του δολοφόνου

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν απόλυτα έτοιμος να αρπάξει από… τα μαλλιά την ευκαιρία και να επιστρέψει στους ομίλους του Champins League. Του έλειπε ο παίκτης που θα «σκότωνε» έστω και τη... μισή φάση

Το ένστικτο του δολοφόνου

Το όνειρο ήταν πολύ μεγάλο για να χωρέσει στις αποσκευές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και των παικτών του, που θα συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία στο Europa League.

Η Μπράγκα έχοντας «προίκα» το 2-1 του πρώτου αγώνα, αλλά και… βαριά προϋπηρεσία σε ματς πρόκρισης κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε έχοντας σχεδιάσει ένα παιχνίδι στο οποίο δεν ήθελε να χάσει και το κέρδισε!

Ο Παναθηναϊκός με εξαίρεση το πρώτο μισάωρο του αγώνα στο ΟΑΚΑ ήταν κυριαρχικός. Είχε την υπεροχή, εκμεταλλευόμενος την επιλογή των Πορτογάλων να μείνουν πίσω και άρχισε να τους «χτυπάει».

Με τον κορυφαίο Βαγιαννίδη να δημιουργεί υπεραριθμία στην δεξιά πλευρά, τον Ιωαννίδη να κερδίζει τις «μάχες» με τους στόπερ των Πορτογάλων και τον Παλάσιος να «τρυπώνει» στην περιοχή είχε καταφέρει να προκαλέσει αναταραχή μπροστά στον Ματέους.

Όμως η μπάλα δεν έμπαινε στα δίχτυα. Οι «πράσινοι» τα έκαναν όλα σωστά μέχρι που έφταναν στην τελική προσπάθεια και εκεί ήθελαν το κάτι παραπάνω, να είναι λίγο πιο προσεκτικοί για να σκοράρουν.

Δεν είχαν το ένστικτο του δολοφόνου, που χωρίς συναισθηματισμό βγάζει το όπλο, κάνει τη δουλειά και φεύγει…

Οι ευκαιρίες ήταν πολλές και προέρχονταν από σωστή ανάπτυξη με πλάνο και σχέδιο. Κανείς από τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς όμως δεν είχε το «κρύο αίμα» για να τις κάνει γκολ και σταδιακά άρχισε η πίεση του χρόνου να κάνει την εμφάνισή της.

Ακόμα και μετά το γκολ του Μπρούμα όμως οι «πράσινοι» δεν έχασαν το μυαλό τους. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έψαξαν το γκολ αλλά και πάλι οι «κραυγαλέες» ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν κούνησαν τα δίχτυα του Ματέους και το όνειρο του Champions League έμεινε στο… συρτάρι.

Πλέον ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa League χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν είναι το ίδιο απαιτητική η διοργάνωση.

Οι «πράσινοι» θα πρέπει να δουν τι θα κάνουν με τον Σπόραρ, τον οποίο προφανώς έχει επηρεάσει η ευκαιρία που έχασε στην Πορτογαλία, αλλά κυρίως να μην χάσουν και τον Ιωαννίδη στην προσπάθειά τους να κερδίσουν τον Σλοβένο.

Πριν από μερικά χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν είχε χρήματα να πληρώσει το ξενοδοχείο για να παίξει εκτός έδρας και «τσοντάριζαν» ο Νταμπίζας με τον Σαραβάκο με τις πιστωτικές τους κάρτες.

Τα βήματα που έχει κάνει προς την κανονικότητα είναι μεγάλα, αλλά ο δρόμος για την καθιέρωση είναι στρωμένος με «αγκάθια» και οι «πράσινοι» πρέπει να βιώσουν τη δοκιμασία διότι δεν γίνεται διαφορετικά.

Με πίστη, αγάπη, καθαρές κουβέντες και πολλή δουλειά…