Αντσελότι: «Η Σίτι είναι πιο πλήρης φέτος με τον επικίνδυνο Χάαλαντ»

Ο Κάρλο Αντσελότι πιστεύει ότι η Μάντσεστερ Σίτι είναι μια πιο «ολοκληρωμένη» ομάδα από αυτή που νίκησε η Ρεάλ Μαδρίτης στον περσινό ημιτελικό του Champions League.

Αντσελότι: «Η Σίτι είναι πιο πλήρης φέτος με τον επικίνδυνο Χάαλαντ»

Η Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε μια εκπληκτική νίκη με συνολικό σκορ 6-5 επί των παικτών του Πεπ Γκουαρντιόλα την περασμένη σεζόν, με τα δύο γκολ του Ροντρίγκο και το νικητήριο τέρμα του Καρίμ Μπενζεμά στην παράταση να εξασφαλίζουν μια δραματική επιστροφή για τους Ισπανούς, οι οποίοι συνέχισαν κερδίζοντας 1-0 την Λίβερπουλ στον τελικό.

Η Σίτι και η Ρεάλ Μαδρίτης συναντώνται ξανά στην ίδια φάση της φετινής διοργάνωσης και ενώ ο Κάρλο Αντσελότι επιμένει ότι δεν θα υπάρξει συγκεκριμένο σχέδιο για να σταματήσει ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο Ιταλός παραδέχεται ότι ο επιθετικός με τα 51 γκολ φέτος έχει δώσει μια διαφορετική διάσταση στον σύλλογο της Premier League.

Ερωτηθείς για τον Χάαλαντ ενόψει του πρώτου αγώνα της Τρίτης (22:00, CS1 HD) στο Μπερναμπέου, ο Αντσελότι δήλωσε: «Δεν σχεδιάζουμε ένα παιχνίδι για να σταματήσουμε έναν παίκτη, αλλά για να σταματήσουμε μια ομάδα που είναι πολύ επικίνδυνη.

Προφανώς είναι ένας πολύ επικίνδυνος παίκτης, δείχνει εντυπωσιακή ποιότητα. Σκοράρει γκολ, είναι ένας προφανής κίνδυνος. Αλλά το να μιλάμε μόνο για τον Χάαλαντ δεν σημαίνει ότι μιλάμε για μια πολύ συμπαγή ομάδα, που θέτει, που δημιουργεί προβλήματα. Φαίνεται ασταμάτητη, αλλά έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα κλειστό, ανταγωνιστικό παιχνίδι που μπορούμε να κερδίσουμε.

Νομίζω ότι αυτό που μπορώ να πω είναι ότι είναι μια πιο ολοκληρωμένη ομάδα σε σχέση με πέρυσι.

Πέρυσι είχαν έναν πολύ επικίνδυνο επιθετικό, που ήταν ο Γκάμπριελ Ζέσους, και τώρα είναι ο Χάαλαντ, ο οποίος έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Έχει ένα σημαντικό ύψος και έχει πίσω του τον Ντε Μπρόινε, ο οποίος μπορεί να του δώσει μια μακρινή μπάλα. Είναι μια επικίνδυνη ομάδα».

Ο μέσος Λούκα Μόντριτς μπήκε ως καθυστερημένη αλλαγή στον τελικό του Κόπα ντελ Ρέι επί της Οσασούνα, αφού είχε αναρρώσει από τραυματισμό στον προσαγωγό και ο Αντσελότι δήλωσε ότι θα είναι σε θέση να παίξει εναντίον της Σίτι.

«Μπορεί να παίξει χωρίς κανένα πρόβλημα», δήλωσε ο προπονητής της Ρεάλ. «Αν είναι καλά, θα παίξει. Οπότε αύριο θα παίξει».

Για το τι ελπίζει να δει από την ομάδα του, πρόσθεσε: «Θέλουμε να παίξουμε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι. Θέλουμε να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας σωματικά, κινητικά και τεχνικά, έχοντας κατά νου ότι το καθοριστικό ματς θα είναι ο επαναληπτικός. Θέλουμε να πάρουμε ένα μικρό πλεονέκτημα».

Ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Etihad στις 17 Μαΐου.

Ο νικητής θα αντιμετωπίσει την Ίντερ ή την Μίλαν στον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη στις 10 Ιουνίου.