Τσέλσι: «Νοκ-άουτ» με Σάλτσμπουργκ ο Κουλιμπαλί

Ο Γκρέιαμ Πότερ επιβεβαίωσε ότι ο Καλιντού Κουλιμπαλί θα χάσει την αναμέτρηση της Τσέλσι με την Σάλτσμπουργκ στο Champions League την Τρίτη (25/10) λόγω τραυματισμού, αλλά πρόσθεσε ότι ελπίζει να επιστρέψει ο Σενεγαλέζος στις προπονήσεις αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Τσέλσι: «Νοκ-άουτ» με Σάλτσμπουργκ ο Κουλιμπαλί

Ο Καλιντού Κουλιμπαλί έμεινε εκτός αποστολής της Τσέλσι για την ισοπαλία 1-1 του Σαββάτου με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αφού ένιωσε ενόχληση στο γόνατό του κόντρα στην Μπρέντφορντ τρεις ημέρες νωρίτερα, και παρέμεινε πίσω για να εργαστεί για την αποθεραπεία του, ενώ ο Πότερ πήρε 21 παίκτες μαζί του στο Σάλτσμπουργκ.

«Δεν είναι πολύ σοβαρό», είπε ο Πότερ όταν ρωτήθηκε για τον τραυματισμό του Κουλιμπαλί. «Αυτό το παιχνίδι είναι πολύ νωρίς για αυτόν, αλλά ελπίζουμε να τον φέρουμε στο χορτάρι την Τετάρτη ή την Πέμπτη».

Ο Πότερ μίλησε επίσης θετικά για την επιτυχία της Red Bull με ένα μοντέλο ιδιοκτησίας πολλών συλλόγων, αφού ο συνιδιοκτήτης της Τσέλσι, Τοντ Μπόελι, τον περασμένο μήνα αποκάλυψε ότι θα ήθελε να το μιμηθεί αποκτώντας έναν σύλλογο στην Πορτογαλία ή την Γαλλία για να διευκολύνει την ανάπτυξη παικτών.

Η Τσέλσι ήταν επίσης επιθετική στην προσπάθειά της να στρατολογήσει ανώτερα στελέχη από την οργάνωση της Red Bull. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Λειψίας, Όλιβερ Μίτσλαφ, και ο αθλητικός διευθυντής της Σαλτσμπουργκ, Κρίστοφ Φρεντ, απέρριψαν τις προσεγγίσεις του Μπόελι, αλλά ο Κρίστοφερ Βίβελ αποδέχτηκε μια πρόταση να γίνει τεχνικός διευθυντής στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

«Νομίζω ότι το έχουν κάνει πολύ καλά», πρόσθεσε ο προπονητής της Τσέλσι. «Είχαν φανταστική επιτυχία, έχουν ξεκάθαρη ταυτότητα για το πώς θέλουν να παίξουν και αυτό τους δίνει σαφήνεια όσον αφορά το τι ψάχνουν και πώς ευθυγραμμίζουν τους πόρους τους. Είναι εκεί για να δούμε από τους συλλόγους που έχουν, το έχουν κάνει πολύ καλά».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι το μοντέλο της Red Bull θα μπορούσε να αντιγραφεί στο αγγλικό ποδόσφαιρο, ο Πότερ απάντησε: «Φυσικά. Ουσιαστικά είναι μια ιδέα και όλοι ευθυγραμμίζονται με αυτήν. Όποιο κι αν είναι το όνομα, σίγουρα μπορείτε να αναπαράγετε τη φιλοσοφική ιδέα πίσω από αυτό».