Μπόντο Γκλιμτ – Λίνφιλντ 8-0: Κοντσέρτο για… πολυβόλα στη Νορβηγία

Η Μπόντο Γκλιμτ διέλυσε... 8-0 τη Λίνφιλντ στη ρεβάνς στη Νορβηγία και εξασφάλισε πανηγυρικά την πρόκρισή της στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Αντίπαλός της θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Ζαλγκίρις (Λιθουανία) - Μάλμε (Σουηδία).

Μπόντο Γκλιμτ – Λίνφιλντ 8-0: Κοντσέρτο για… πολυβόλα στη Νορβηγία

Σε... σόου μετέτρεψε η Μπόντο Γκλιμτ τον αγώνα ρεβάνς της κόντρα στη Λίνφιλντ για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο σύλλογος της Νορβηγίας, παρά την ήττα του με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι, διέλυσε την αντίπαλό του στον επαναληπτικό με το εμφατικό... 8-0 (!) και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ζαλγκίρις (Λιθουανία) - Μάλμε (Σουηδία).

Η υπόθεση πρόκριση στη Νορβηγία κρίθηκε ουσιαστικά από το πρώτο μισάωρο του αγώνα, αφού στο διάστημα αυτό η Μπόντο Γκλιμτ βρήκε τέσσερις φορές τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα κι έβαλε τέλος στις ελπίδες της Λίνφιλντ.

Μόλις στο 7ο λεπτό της συνάντησης ο Βέτλεσεν άνοιξε το σκορ, ενώ στο 21’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μιλάρ. Στο ίδιο λεπτό (21’) ο Μπονιφέις διπλασίασε τα τέρματα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και με τα τέρματα των Πελεγκρίνο (25’) και Σάλτνες (29’) οι γηπεδούχοι πήγαν τελικά στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το υπέρ τους 4-0.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης (52’) ο Έσπεγιορντ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 5-0 και δύο λεπτά αργότερα (54’) ήρθε και το 6-0 με πέναλτι του Πελεγκρίνο. Στο 73’ ο Σάμπστεντ έγραψε το 7-0 και στο 88’ ο Έσπεγιορντ διαμόρφωσε το τελικό 8-0, δίνοντας έτσι διαστάσεις θριάμβου στη νίκη – πρόκριση της Μπόντο Γκλιμτ.