Τώρα έχει να διαχειριστεί και το «πρέπει»...

Το θέμα είναι τι προλαβαίνει να βελτιώσει σε μια βδομάδα ο Μαρτίνς από την ελάχιστα πειστική εικόνα της ομάδας του

Τώρα έχει να διαχειριστεί και το «πρέπει»...

Το εύκολο είναι να κρεμαστεί στα… μανταλάκια ο (εξαιρετικός για 92 λεπτά) Βατσλίκ, που αιφνιδιάστηκε από το «τυφλό» γύρισμα του Χαζίζα (ο οποίος πήγε για σέντρα και τον «κρέμασε»...).

Ωστόσο η νίκη, που θα απλοποιούσε την προσπάθεια του Ολυμπιακού να βρεθεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, χάθηκε στα ενδιάμεσα λεπτά από το 7ο, που ο νεοαποκτηθείς Ζίνκερναγκελ άνοιξε... λογαριασμό σκοραρίσματος στους «ερυθρολεύκους» μέχρι την ισοφάριση. Σε αυτό το διάστημα, παρότι το παιχνίδι βόλευε την ομάδα του Μαρτίνς, εκείνη δεν κατάφερε να φτιάξει μια... κανονική ευκαιρία στην κόντρα, με τις προσπάθειες των παικτών των φιλοξενουμένων να μένουν ημιτελείς.

Το γεγονός ενθάρρυνε τους σοκαρισμένους από το 0-1 Ισραηλινούς, που κέρδιζαν μέτρα στο γήπεδο και ειδικά στα τελευταία τέταρτα των ημιχρόνων εγκαταστάθηκαν στα «ερυθρόλευκα» καρέ.

Αφού πέραν του ελλείμματος δημιουργίας οι Πειραιώτες πήραν κάτω από τη... βάση και σε ένα ακόμη βασικό στοιχείο του σύγχρονου ποδοσφαίρου: στην κατοχή της μπάλας, ούτως ώστε ν’ απορροφήσουν την πίεση.

Μάλιστα, η πρωταθλήτρια Ελλάδας έμοιαζε δίχως ανάσες στο φινάλε του αγώνα, σε σημείο να βρεθεί ενώπιον και της ανατροπής, παρότι η ισοφάριση ήρθε στις καθυστερήσεις...

Το θέμα είναι τι προλαβαίνει να βελτιώσει σε μια βδομάδα ο Μαρτίνς από την ελάχιστα πειστική εικόνα της ομάδας του. Σίγουρα το ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Νέο Φάληρο δίνει αβαντάζ στους «ερυθρόλευκους» (αφού είναι αδιαπραγμάτευτη η στήριξη του κόσμου τους, παρότι η εμφάνιση ήταν βγαλμένη από… πέρυσι) που, ωστόσο, καλούνται να διαχειριστούν την πίεση του «πρέπει».

Συν ότι πλέον χρειάζονται νίκη για να προκριθούν κι όχι δύο αποτελέσματα, όπως συνέβαινε μεταξύ 7ου λεπτού και 2ου των καθυστερήσεων...

Κοινώς, όπως έστρωσε θα... κοιμηθεί ο Ολυμπιακός, που για να το πούμε «έξω από τα δόντια» αν δεν μπορεί να αποκλείσει τη Μακάμπι Χάιφα με νίκη εντός έδρας, θα τη μετατρέψει σε... Λουντογκόρετς και θα ξαναδεί τους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από τηλεοράσεως.