Champions League: Νίκες για Λουντογκόρετς, Λεχ Πόζναν και Νιού Σεντς

Λουντογκόρετς. Λεχ Πόζναν και Νιού Σεντς αξιοποίησαν την έδρα και πήραν προβάδισμα πρόκρισης για τον δεύτερο γύρο του Champions League

Champions League: Νίκες για Λουντογκόρετς, Λεχ Πόζναν και Νιού Σεντς

Η δύναμη της έδρας έκανε την διαφορά στα πρώτα παιχνίδια του πρώτου προκριματικού γύρου του Champions League. Στην Βουλγαρία η Λουντογκόρετς «σφυροκόπησε» την Σουτγιέσκα από το Μαυροβούνιο, αλλά λίγο έλειψε να πληρώσει την αστοχία της μέχρι να βρει τις λύσεις στο καταληκτικό σκέλος της αναμέτρησης στο Ράζγκραντ (2-0).

Στην Πολωνία, η Λεχ Πόζναν ήταν περισσότερο αποτελεσματική σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι κόντρα στην «μπαρουτοκαπνισμένη» Καραμπάγκ (1-0), αλλά με το μίνιμουμ υπέρ της σκορ, όλα είναι ανοικτά στην ρεβάνς στο Αζερμπαϊτζάν.

Στη Ουαλία, η Νιού Σεντς σε αναμέτρηση λίγων ευκαιριών πήρε με τη σειρά της την πολύτιμη νίκη με 1-0 επί της Λίνφιλντ από την Βόρεια Ιρλανδία. Και σε αυτό το ζευγάρι μένουν ανοικτές εκκρεμότητες για την ρεβάνς σε μία εβδομάδα στο Μπέλφαστ.

Τέλος, στην Πρίστινα, η νεοφώτιστη στην διοργάνωση Μπαλκάνι από το Κόσοβο ήταν ανταγωνιστική και αναδείχθηκε ισόπαλη με την θεωρητικά ανώτερη Ζαλγκίρις Βίλνιους (1-1). Το εκτός έδρας γκολ δεν μετρά στη διοργάνωση, η μάχη της πρόκρισης θα δοθεί επί ίσοις όροις την επόμενη εβδομάδα στην Λιθουανία.


Τα αποτελέσματα
Λουντογκόρετς-Σουτγιέσκα Νίκσιτς 2-0
(74’ Νεντιάλκοφ, 91’ Tισερά)
Μπαλκάνι-Ζαλγκίρις Βίλνιους 1-1
(15’ Γκρίπσι-25’ Μπαφ)
Λεχ Πόζναν-Καραμπάγκ 1-0
(42’ Ισάκ)
Νιού Σεντς-Λίνφιλντ 1-0
(57’ Μπρόμπελ)
* Οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν την Τρίτη (12/7)