Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης: Τα τελευταία νέα των "Reds" πριν πετάξουν για Παρίσι

Η Λίβερπουλ πετάει για Παρίσι με λίγες μόνο ώρες να απομένουν για την σέντρα του τελικού του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης. Τί γίνεται με Σαλάχ, Φαν Ντάικ, Τιάγκο, Φαμπίνιο και Οριγκί.

Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης: Τα τελευταία νέα των "Reds" πριν πετάξουν για Παρίσι

Η Λίβερπουλ έγινε η πρώτη αγγλική ομάδα που πετυχαίνει τρέμπλ τροπαίων όταν κατέκτησε το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο Πρωταθλητριών και το Λιγκ Καπ την σεζόν 1983/84. 38 χρόνια μετά, οι «κόκκινοι» έχουν την ευκαιρία να επαναλάβουν κάτι ανάλογο.

Μπορεί οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ να έχασαν τον τίτλο για έναν βαθμό από την Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League, εντούτοις μπορούν να προσθέσουν ακόμη έναν τίτλο στην φετινή συλλογή τους μετά το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ καθώς θα διεκδικήσουν το Σάββατο (28/5, 22:00, MEGA, Cosmote Sport 1 HD) το 7οChampions League της ιστορίας τους απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σταντ ντε Φρανς».

Στο τελευταίο ματς μιας «μαραθώνιας» σεζόν για την Λίβερπουλ, ο Γιούργκεν Κλοπ ελπίζει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες του διαθέσιμους.

Ο Σαλάχ θέλει εκδίκηση απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Αιγύπτιος αντικαταστάθηκε με τραυματισμό στους προσαγωγούς στον τελικό του Κυπέλλου με την Τσέλσι στις 15 Μαΐου και έχασε το εκτός έδρας ματς με την Σαουθάμπτον ωστόσο αγωνίστηκε για 32 λεπτά στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής με την Γούλβς την περασμένη Κυριακή, όπου σκόραρε και κατέκτησε το τρίτο «Χρυσό Παπούτσι» στην καριέρα του.

Έτσι, όλα δείχνουν ότι ο Αιγύπτιος θα καταφέρει να αγωνιστεί από την αρχή στην σπουδαία αναμέτρηση του «Σταντ ντε Φρανς». Ο Σαλάχ αποτελεί βασικό πυλώνα στα πλάνα του Γιούργκεν Κλοπ όντας ο πρώτος παίκτες σε γκολ και ασίστ φέτος στην Premier League.

Ο Αιγύπτιος περιμένει εναγωνίως τον τελικό με τους «μερένχες» καθώς όπως έχει δηλώσει θέλει να πάρει την προσωπική του εκδίκηση για τον τελικό του 2018 όπου αποχώρησε τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο έπειτα από μαρκάρισμα του Σέρχιο Ράμος και του στέρησε τόσο το τρόπαιο όσο και την συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

Ο φαν Ντάικ θα ηγηθεί της άμυνας της Λίβερπουλ

Όπως ο Σαλάχ, έτσι και ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ αποχώρησε από τον τελικό Κυπέλλου με πρόβλημα στο γόνατο. Ο Ολλανδός διεθνής έκτοτε έμεινε εκτός αποστολής στο ματς του «Σεντ Μέρις» με τους «Αγίους» ενώ ήταν στην αποστολή χωρίς να αγωνιστεί στον αγώνα με τους «Λύκους».

Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός φαίνεται πως έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα που αντιμετώπισε και θα πάρει θέση στην αρχική ενδεκάδα των «κόκκινων». Έτσι, το δίλημμα στην άμυνα έχει να κάνει με την χρησιμοποίηση ενός εκ των Τζόελ Μάτιπ και Ιμπραχίμα Κονατέ.

«Κερδίζει την μάχη» ο Φαμπίνιο

Ο Φαμπίνιο αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό στο 30’ της αναμέτρησης της Λίβερπουλ με την Άστον Βίλα στις 10 Μαΐου. Ο Βραζιλιάνος έκτοτε απουσίασε τόσο από τον τελικό του Κυπέλλου όσο και από τις δύο τελευταίες αγωνιστικές της Premier League. Παρόλα αυτά, επέστρεψε στις προπονήσεις την Τετάρτη και μολονότι ο Χέντερσον ήταν εξαιρετικός σαν «εξάρι», ο Φαμπίνιο θα επιστρέψει όπως όλα δείχνουν στην βασική ενδεκάδα των «Reds». Έτσι, το επικρατέστερο σενάριο για την μεσαία γραμμή της Λίβερπουλ θέλει τους Φαμπίνιο, Χέντερσον και Κεϊτά να ξεκινούν.

Συνεχίζει να ελπίζει για Τιάγκο ο Γιούργκεν Κλοπ

Ο 31χρονος Ισπανός διεθνής αντικαταστάθηκε από τον Τζέιμς Μίλνερ στο ημίχρονο του αγώνα με την Γούλβς την περασμένη Κυριακή με πρόβλημα στον αχίλλειο. Παρά το γεγονός πως έχει χάσει αρκετές προπονήσεις, ο Γιούργκεν Κλοπ ελπίζει πως ο Τιάγκο θα είναι έτοιμος για τον τελικό:

«Υπάρχουν καλές πιθανότητες να παίξει ο Τιάγκο. Δείχνει εντυπωσιακά καλά».

Ο Τιάγκο μπορεί να αποδειχθεί «παίκτης κλειδί» του τελικού με την Ρεάλ Μαδρίτης και το συγκεκριμένο ματς είναι ένα από εκείνα που η Λίβερπουλ ήλπιζε να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητές του όταν τον αγόραζε από την Μπάγερν το 2020.

«Νοκ-άουτ» ο Οριγκί

Η Λίβερπουλ δεν θα έχει στην διάθεσή της τον σκόρερ του προηγούμενού της τελικού στην διοργάνωση, Ντιβόκ Οριγκί, καθώς υπέστη μυϊκό τραυματισμό σε προπόνηση πριν το ματς με την Γούλβς. Ο Βέλγος επιθετικός αποχωρεί για την Μίλαν και στο τελευταίο του ματς στο «Άνφιλντ» είχε θερμό αποχαιρετισμό από τους συμπαίκτες του, τον κόσμο και την διοίκηση.

Στον πάγκο ο Τζο Γκόμεζ

Ο Τζο Γκόμεζ τραυματίστηκε στην νίκη της Λίβερπουλ επί της Σαουθάμπτον στις 17 του μηνός και αποχώρησε από το γήπεδο με προστατευτική μπότα. Όμως ο 24χρονος Άγγλος διεθνής επέστρεψε στις προπονήσεις νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο Γκόμεζ έχει παίξει φέτος 21 φορές με τα κόκκινα όμως αποτελεί τέταρτη λύση για το κέντρο της άμυνας πίσω από τους φαν Ντάικ, Μάτιπ και Κονατέ και εναλλακτική του Αλεξάντερ-Άρνολντ για το δεξί άκρο και έτσι πιθανότατα θα βρίσκεται στον πάγκο.