Σαλάχ για τον τελικό του Champions League του 2018: «Η χειρότερη στιγμή στην καριέρα μου»

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ χαρακτήρισε τον τραυματισμό του στον τελικό του Champions League του 2018 ως «τη χειρότερη στιγμή στην καριέρα μου», αλλά αυτή η απογοήτευση μετατράπηκε σε δύναμη τα επόμενα χρόνια, όταν και μεγαλούργησε με τη Λίβερπουλ.

Σαλάχ για τον τελικό του Champions League του 2018: «Η χειρότερη στιγμή στην καριέρα μου»

Από τότε που η Λίβερπουλ σφράγισε τη συμμετοχή της στον τελικό του 2022, ο Σαλάχ δεν έκρυψε την επιθυμία του για εκδίκηση, αφού ήθελε τη Ρεάλ Μαδρίτης αντίπαλο στο Παρίσι.

Ήταν μια επιθυμία που πραγματοποιήθηκε και τώρα οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά το Σάββατο, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία τους συνάντηση.

Ο Σαλάχ δεν ξεχνάει εκείνο το βράδυ στο Κίεβο που ο Σέρχιο Ράμος του προκάλεσε έναν τραυματισμό στον ώμο, με αποτέλεσμα να τελειώσει πρόωρα ο τελικός για τον Αιγύπτιο.

«Θυμάμαι όταν βγήκα μετά από 30 λεπτά ή κάτι τέτοιο, ήταν η χειρότερη στιγμή στην καριέρα μου. Ήμουν πραγματικά, πολύ πεσμένος εκείνο το διάστημα», είπε ο Σαλάχ στους δημοσιογράφους.

«Είχα μια καλή σεζόν εκείνη την εποχή, ενώ ήταν μεγάλη υπόθεση που έπαιξα έναν τελικό Champions League. Όμως το να βγω μετά από 30 λεπτά είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή.

Ήμουν στο νοσοκομείο. Επέστρεψα και άκουσα το αποτέλεσμα από τον Χέντο και μου έλεγε "δεν γίνεται να χάσουμε με αυτόν τον τρόπο". Δεν ένιωσα ποτέ αυτό το συναίσθημα στο ποδόσφαιρο, ειδικά επειδή ήταν ο πρώτος τελικός του Champions League για όλους μας ή για τους περισσότερους από εμάς.

Το χάσαμε. Ημασταν πολύ, πολύ απογοητευμένοι, αλλά μετά από εκείνο το καλοκαίρι επιστρέψαμε, μιλήσαμε μεταξύ μας και είπαμε "πάμε ξανά για όλα".

«Καταφέραμε να το κερδίσουμε τον επόμενο χρόνο, οπότε αυτό ήταν επίσης ένα είδος εκδίκησης, κατά κάποιο τρόπο».

Το συναίσθημα ήταν παρόμοιο για τον Τζόρνταν Χέντερσον, αλλά όπως είπε πρόσφατα ο Γιούργκεν Κλοπ: «Οι μεγαλύτερες ήττες στη ζωή μου οδήγησαν στις μεγαλύτερες επιτυχίες».

«Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή εκείνη τη στιγμή. Αλλά κοιτάζοντας πίσω, έμαθα πολλά από αυτό, όλοι μάθαμε. Και χρησιμοποιήσαμε αυτήν την εμπειρία για να είμαστε καλύτεροι, πιο δυνατοί. Το να το κερδίσω την επόμενη χρονιά, το έκανε ακόμα πιο ξεχωριστό», είπε ο Χέντερσον.