Η Λίβερπουλ και η… βαρυτική σφεντόνα

Πέρσι τέτοια εποχή η Λίβερπουλ χρειαζόταν ένα τέρμα του Άλισον για να εξασφαλίσει την έξοδό της στο Champions League. Έναν χρόνο μετά οι «reds» είναι στον τελικό της διοργάνωσης. Τι μεσολάβησε; Μια… βαρυτική σφεντόνα!

Η Λίβερπουλ και η… βαρυτική σφεντόνα

Στην Αστροφυσική, η πλοήγηση ενός σκάφους κοντά σε μια μαύρη τρύπα είναι δύσκολη επειδή οι ταχύτητες είναι πολύ υψηλές. Για να επιβιώσει ένας πλανήτης, ένα άστρο ή ένα διαστημικό σκάφος πρέπει να εξισορροπεί την τεράστια βαρύτητα της μαύρης τρύπας με μια αντίστοιχα υψηλή φυγόκεντρη δύναμη.

Πέρυσι η Λίβερπουλ πέρασε πολύ κοντά από μια μαύρη τρύπα. Μια μαύρη τρύπα που στέρησε από την ομάδα τον κόσμο της, τους τρεις κεντρικούς της αμυντικούς, στην συνέχεια την μεσαία της γραμμή και εν τέλει την έστειλε να παλεύει για την έξοδο στο Champions League.

Οι «κόκκινοι» επιβίωσαν διότι είχαν την φυγόκεντρη δύναμη. Η τεράστια φυγόκεντρη δύναμη που είχαν οι κόκκινοι ήταν η δουλειά που γίνεται στο Κίρκμπι και προηγουμένως στο Μέλγουντ τα τελευταία έξι χρόνια από αυτήν την ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα που λέγεται Γιούργκεν Κλοπ.

Και όπως μια μεγάλη φυγόκεντρος δύναμη σε συνδυασμό με μια μαύρη τρύπα εκτοξεύει ένα σκάφος με πελώρια ταχύτητα προς ένα άλλο άστρο έτσι και η αρμάδα του Γερμανού φέτος μοιάζει να πετάει.

Η φετινή σεζόν ήδη από την προετοιμασία σου έδινε την αίσθηση πως είναι μια νέα αρχή. Όλοι στον σύλλογο, το τεχνικό τιμ και οι παίκτες φαίνονταν ήρεμοι και χαρούμενοι. Έδειχναν την όρεξη να εργαστούν και να ξανά χτίσουν όσα γκρεμίστηκαν κατά την περσινή σεζόν. Να κερδίσουν ξανά τρόπαια σαν να μην τα έχουν ξανά κατακτήσει αλλά με την ωριμότητα που πηγάζει από τα τόσα χρόνια που έχουν περάσει μαζί.

Τα συνεχή φιλικά που επιθυμούσε ο Γιούργκεν Κλοπ ακόμη και δύο την ημέρα έδειχναν πως θέλει να έχουν όλοι ρυθμό στο ρόστερ. Αυτή η ετοιμότητα όλων των παικτών είναι που έχει φέρει την Λίβερπουλ στις 4 Μαΐου μέσα στην διεκδίκηση και των τεσσάρων τίτλων της χρονιάς. Οι «κόκκινοι» θα παίξουν φέτος όλα τα ματς που μπορούσαν να παίξουν, τα 38 της Premier League και όλα τα παιγνίδια μέχρι τον τελικό σε Champions League, FA Cup και League Cup.

Κανείς δεν ξέρει εάν τελικά η Λίβερπουλ θα φθάσει στην κατάκτηση τεσσάρων, τριών ή δύο τίτλων. Αναμφίβολα όμως, η ομάδα που έχει χτίσει ο Κλοπ είναι η κορυφαία στην ιστορία της Λίβερπουλ και ο Γερμανός ήδη βρίσκεται δίπλα στα ιερά τέρατα του συλλόγου, τους Μπιλ Σάνκλι και Μπόμπ Πέϊσλι.

Υ.Γ. Εκτός από το τέρμα του Άλισον με την Γουέστ Μπρομ, η Λίβερπουλ χρωστά την παρουσία της στο Champions League στους Νατ Φίλιπς και Ρις Γουίλιαμς των οποίων η συνεισφορά ήταν μεγάλη στο περσινό νικηφόρο σερί στο φινάλε της σεζόν.