Champions League: Τσεκάρισμα εισιτηρίων σε Μαδρίτη και Μόναχο

Η Ρεάλ Μαδρίτης καλείται να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι, η οποία αναζητά ένα… θαύμα για να ανατρέψει το εις βάρος 3-1 στο «Μπερναμπέου». Η Μπάγερν φιλοξενεί τη Βιγιαρεάλ που είχε κερδίσει τον πρώτο αγώνα με 1-0. 

Champions League: Τσεκάρισμα εισιτηρίων σε Μαδρίτη και Μόναχο

Την τύχη στα χέρια της κρατά την Τρίτη (12/4) η Ρεάλ Μαδρίτης ενόψει του αγώνα ρεβάνς με αντίπαλο την Τσέλσι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για τα προημιτελικά του Champions League.

Η νίκη 3-1 στο πρώτο παιχνίδι στο Λονδίνο έχει δώσει τεράστιο αβαντάζ στους «μερένγκες» για πρόκριση στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ωστόσο απόψε καλούνται να… τελειώσουν τη δουλειά και να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα, ώστε να «κλειδώσουν» την παρουσία τους στην επόμενη φάση του θεσμού.

Αντίθετα, οι «μπλε» ψάχνουν ένα… θαύμα για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και γνωρίζουν ότι πρέπει να βρουν… τρία γκολ στο ματς και να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους, ώστε να διατηρήσουν ζωντανό το όνειρο για τη διατήρηση των σκήπτρων στη διοργάνωση και να μην αποχαιρετήσουν τα ευρωπαϊκά σαλόνια. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ ξέσπασε το περασμένο Σάββατο για τα πρόσφατα αρνητικά της αποτελέσματα και διέλυσε στο πρωτάθλημα τη Σαουθάμπτον με το εμφατικό 6-0. Μένει να φανεί, ωστόσο, αν θα πραγματοποιήσει και σήμερα μία ανάλογη εμφάνιση. Παρότι μετά το φινάλε του πρώτου αγώνα στο Λονδίνο ο Γερμανός προπονητής της είχε πετάξει ουσιαστικά «λευκή πετσέτα» για την πρόκριση, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «δεν έχουμε πιθανότητες πρόκρισης», εντούτοις στις χθεσινές του δηλώσεις ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του έχει δικαίωμα στο… όνειρο.

Όσον αφορά τις απουσίες των δύο ομάδων, στη Ρεάλ Μαδρίτης δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Εντέν Αζάρ και Ίσκο, όπως επίσης ο Βαγέχο που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και ο τιμωρημένος Έντερ Μιλιτάο. Αντίθετα, στους Λονδρέζους νοκ άουτ για το σημερινό παιχνίδι έχουν τεθεί οι «λαβωμένοι» Τσίλγουελ, Λουκάκου και ο ασθενής Αθπιλικουέτα. Σημειώνεται επίσης πως η ομάδα που θα προκριθεί από το συγκεκριμένο ζευγάρι θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά της διοργάνωσης τον νικητή του Μάντσεστερ Σίτι - Ατλέτικο Μαδρίτης για μια θέση στον μεγάλο τελικό του «Σταντ ντε Φρανς» στις 28 Μαΐου.

«Πεδίο μάχης» αποτελεί απόψε η «Αρένα του Μονάχου» για Μπάγερν και Βιγιαρεάλ, που συγκρούονται στον μεταξύ τους επαναληπτικό για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, του Champions League.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» έκανε την έκπληξη στο πρώτο παιχνίδι και κέρδισε 1-0 τους Βαυαρούς, ενώ απόψε θα επιδιώξει τουλάχιστον να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ, ώστε να «κλειδώσει» το πολυπόθητο εισιτήριο και να βρεθεί στα ημιτελικά του θεσμού για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια και συγκεκριμένα από την περίοδο 2005-06.

Αντίθετα, οι πρωταθλητές Γερμανίας βρίσκονται απόψε με την πλάτη στον τοίχο και ξέρουν ότι πρέπει να ανατρέψουν στο «σπίτι» τους την εις βάρος τους κατάσταση, ώστε να μην αποκλειστούν από τη συνέχεια του θεσμού. Για να το πετύχει αυτό η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν θα πρέπει να δείξει ένα τελείως διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο σε σύγκριση με την κακή εμφάνιση στο «Θεράμικα» την περασμένη εβδομάδα

Στο αγωνιστικό κομμάτι, για την πρωταθλήτρια Μπάγερν απουσιάζουν ο Νίκλας Σιούλε λόγω ίωσης, όπως επίσης και οι «λαβωμένοι» Τολισό, Τσούπο-Μότινγκ, ενώ για τη Βιγιαρεάλ εκτός παραμένει ο Αλμπέρτο Μορένο εξαιτίας του τραυματισμού του στο γόνατο και αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ντιά. Ο νικητής που θα προκύψει από το σημερινό ζευγάρι θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον αντίστοιχο του Μπενφίκα – Λίβερπουλ.

ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Μάντσεστερ Σίτι – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0

Μπενφίκα – Λίβερπουλ 1-3

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης 1-3

Βιγιαρεάλ – Μπάγερν Μονάχου 1-0

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ

ΣΗΜΕΡΑ

22.00: Μπάγερν Μονάχου – Βιγιαρεάλ

22.00: Ρεάλ Μαδρίτης – Τσέλσι

ΑΥΡΙΟ

22.00: Λίβερπουλ – Μπενφίκα

22.00: Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι

ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

26/27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

22.00: Μάντσεστερ Σίτι ή Ατλέτικο Μαδρίτης – Τσέλσι ή Ρεάλ Μαδρίτης

22.00: Μπενφίκα ή Λίβερπουλ – Βιγιαρεάλ ή Μπάγερν Μονάχου

ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ

3/4 ΜΑΪΟΥ

22.00: Τσέλσι ή Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι ή Ατλέτικο Μαδρίτης

3/4 ΜΑΪΟΥ

Βιγιαρεάλ ή Μπάγερν Μονάχου - Μπενφίκα ή Λίβερπουλ

ΤΕΛΙΚΟΣ

28 Μαΐου στο «Σταντ ντε Φρανς»

* Ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ δεν ισχύει από φέτος.