Μάντσεστερ Σίτι-Σπόρτινγκ 0-0: Τυπική διαδικασία και πρόκριση στους «8» για τους «πολίτες» (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι χωρίς να πατήσει γκάζι έμεινε στο 0-0 με την Σπόρτινγκ εντός έδρας και σε συνδυασμό με το 5-0 του πρώτου αγώνα εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά του Champions League.

Μάντσεστερ Σίτι-Σπόρτινγκ 0-0: Τυπική διαδικασία και πρόκριση στους «8» για τους «πολίτες» (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε στο 0-0 με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο Έτιχαντ και σε συνδυασμό με το 5-0 της Πορτογαλίας πανηγύρισε την πρόκριση στους «8» του Champions League.

Τυπική διαδικασία ήταν το παιγνίδι για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα ο οποίος άδραξε την ευκαιρία προκειμένου να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Οι πρωταθλητές Πορτογαλίας προσπάθησαν και κατάφεραν να αποφύγουν έναν δεύτερο διασυρμό και αποχωρούν με ψηλά το κεφάλι από την διοργάνωση.

Τα 100 ματς στο Champions League συμπλήρωσε ο Φερναντίνιο ο οποίος έγινε ο τέταρτος Βραζιλιάνος μετά τους Ρομπέρτο Κάρλος, Ντάνι Άλβες και Μαρσέλο που το καταφέρνει και ο 44ος συνολικά.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο πρώτο μέρος οι «πολίτες» είχαν την κυριαρχία και τον έλεγχο του ματς, με την Σπόρτινγκ να κοιτάζει κυρίως να διαφυλάξει το «μηδέν» στα μετόπισθεν. Η καλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου ήταν στο 38΄όταν ο Στέρλινγκ μπήκε στην μεγάλη περιοχή των Πορτογάλων, βρέθηκε απέναντι στον Αντάν ωστόσο δεν κατάφερε να τον «κρεμάσει», με τον κίπερ των «Λιονταριών» να μαζεύει την μπάλα.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι πρωταθλητές Αγγλίας σκόραραν με τον Ζεσούς όμως ο Βραζιλιάνος ήταν εκτός θέσεως και το γκολ ακυρώθηκε μετά την παρέμβαση του VAR.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα στο 73’ έδωσε την ευκαρία στον 36χρονο πορτιέρο Σκοτ Κάρσον να παίξει στο Champions League περνώντας τον στην θέση του Έντερσον. Η μοναδική συμμετοχή του Κάρσον στην διοργάνωση ήταν πριν από 16 χρόνια και 338 ημέρες με την φανέλα της Λίβερπουλ απέναντι στην Γιουβέντους. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη χρονική διάρκεια ανάμεσα σε δύο συμμετοχές του ίδιου παίκτη στην ιστορία της διοργάνωσης.

Το σκορ μέχρι το τέλος δεν άλλαξε και έτσι η Σίτι περιμένει πλέον την κλήρωση των προημιτελικών την επόμενη Παρασκευή (18 Μαρτίου).

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

MΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Π. Γκουαρντιόλα): Έντερσον (Κάρσον 73΄), Ράιλι, Ζιντσένκο, Λαπόρτ (Μπέτε 84΄), Στόουνς, Φερναντίνιο, Μπ. Σίλβα (Μαχρέζ 46’), Γκιντογκάν, Στέρλινγκ, Φόντεν (ΜακΆτι 46΄), Γκαμπριέλ Ζεσούς.
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ (Ρ. Αμορίμ): Αντάν, Ινάσιο, Κόατες, Νέτο, Πόρρο (Εσγκάιο 79΄), Ουγκαρτέ, Ταμπάτα, Ρέις, Σαράμπια (Έντουαρντς 58΄), Σιλμανί, Παουλίνιο (Σάντος 78΄).

Το «πανόραμα» της φάσης των «16» του Champions League:

Τρίτη 8 Μαρτίου:

Λίβερπουλ-Ίντερ 0-1 (2-0 πρώτο ματς)

(Λαουτάρο Μαρτίνεζ 61’)

Μπάγερν-Σάλτσμπουργκ 7-1 (1-1 πρώτο ματς)

(Λεβαντόφσκι 12΄, 21΄, 23΄, Γκνάμπρι 31΄, Μίλερ 54΄, 83΄, Σανέ 85- Κχιάεργκαρντ 70΄)

Τετάρτη 9 Μαρτίου:

Ρεάλ Μαδρίτης-Παρί Σεν Ζερμέν 3-1 (0-1 πρώτο ματς)

(Μπενζεμά 61', 76΄, 78΄- Εμπαπέ 39΄)

Μάντσεστερ Σίτι-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 0-0 (5-0 πρώτο ματς)

Τρίτη 15 Μαρτίου:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ατλέτικο Μαδρίτης 22:00 (1-1 πρώτο ματς)
Άγιαξ-Μπενφίκα 22:00 (2-2 πρώτο ματς)

Τετάρτη 16 Μαρτίου:

Λιλ-Τσέλσι 22:00 (0-2 πρώτο ματς)

Γιουβέντους-Βιγιαρεάλ 22:00 (1-1 πρώτο ματς)