Μπάγερν-Σάλτσμπουργκ 7-1: Ρέκορντμαν ο Λεβαντόφσκι με το γρηγορότερο χατ-τρικ στο Champions League

Το πιο γρήγορο χατ τρικ στην ιστορία του Champions League πέτυχε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην υπερηχητική επικράτηση της Μπάγερν Μονάχου επί της Σάλτσμπουργκ με 7-1. Πανεύκολα στα προημιτελικά οι Βαυαροί.

Μπάγερν-Σάλτσμπουργκ 7-1: Ρέκορντμαν ο Λεβαντόφσκι με το γρηγορότερο χατ-τρικ στο Champions League

Εξ αρχής το έργο της Σάλτσμπουργκ ήταν δύσκολο... Το θέμα είναι ότι όταν πήρε... ανάποδες ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, το πράγμα έγινε επίπονο για τους Αυστριακούς!

Η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με το επιβλητικό 7-1 των Αυστριακών σε ένα παιχνίδι που ήταν ο ορισμός του κυνηγιού της γάτας με το ποντίκι και οι Βαυαροί προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Champions League (1-1 είχε λήξει το πρώτο ματς). Η Σάλτσμπουργκ βγήκε ενθουσιώδης από τα αποδυτήρια της «Allianz Arena», αλλά στο 23’ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-0!

Κι αυτό συνέβη χάρη στο πιο γρήγορο χατ τρικ στην ιστορία του Champions League. Από ποιον άλλον φυσικά; Από τον Λεβαντόφσκι.

Ο Πολωνός άνοιξε το σκορ στο 12’ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος και στο 21’ διπλασίασε τα τέρματά του και της Μπάγερν πάλι από την άσπρη βούλα και με πέναλτι που κέρδισε πάλι εκείνος. Στο 23’ ο Μίλερ έκανε την πάσα στον Λεβαντόφσκι που εκμεταλλεύτηκε την κόντρα και έγραψε το 3-0.

Σε 10 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα ο Πολωνός μπόμπερ πέτυχε το πιο γρήγορο χατ τρικ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Μάρκο Σιμόνε της Μίλαν σε ένα ματς με την Ρόζενμποργκ τη σεζόν 1996-97 (6’, 23’, 25’).

Η Μπάγερν δεν σταμάτησε φυσικά εκεί. Στο 31’ χάθηκε η μπάλα και ο Γκνάμπρι ευχαρίστησε τον Κομάν για την πάσα που του έκανε, με αποτέλεσμα να νικήσει με ένα ψύχραιμο πλασέ τον Κεν για το 4-0.

Το 5-0 διαμορφώθηκε στο 54’. με τον Σανέ να πασάρει στον Μίλερ και ο Γερμανός γυρνώντας το κορμί του, έπιασε ένα... άπιαστο σουτ για τον γκολκίπερ της Σάλτσμπουργκ. Το γκολ της τιμής για τους Αυστριακούς πέτυχε ο πιτσιρικάς Κιάεργκααρντ στο 70’ που με ένα σουτ - φωτοβολίδα αξιοποίησε την πάσα του Άαρονσον στην αντεπίθεση.

Tην τελευταία λέξη, όμως, την είπαν οι Βαυαροί με τον Μίλερ στο 83' να γράφει το 6-1 και τον Σανέ στο 86' το τελικό 7-1, με τους Αυστριακούς να φεύγουν με μία πολύ βαριά ήττα από την Βαυαρία και από την υπερηχητική Μπάγερν.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ, Ζίλε (67’ Νιανζού), Ερναντέζ (60’ Ουπαμεκανό), Γκνάμπρι (46’ Σαρ), Κίμιχ, Μουζιάλα (66' Ρόκα), Κομάν (66' Τσούπο-Μότινγκ), Μίλερ, Σανέ, Λεβαντόφσκι

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Κεν, Κρίστενσεν, Σολέ (46’ Πιατκόβσκι), Βέμπερ, Ούλμερ, Καμαρά (67’ Τιτζάνι), Καπάλντο, Ζάιβαλντ (46’ Σούτσιτς), Άαρονσον, Αντάμου (62’ Κιάεργκααρντ), Αντεγιέμι (62’ Σέσκο)