Λίβερπουλ-Ίντερ 0-1: Αγχώθηκε αλλά... προκρίθηκε (highlights)

Η Ίντερ επικράτησε με 1-0 της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» ωστόσο οι «Reds» προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Champions League χάρη στο 2-0 του πρώτου αγώνα. Τρία δοκάρια είχαν οι γηπεδούχοι.

Λίβερπουλ-Ίντερ 0-1: Αγχώθηκε αλλά... προκρίθηκε (highlights)

Η Ίντερ έφυγε νικήτρια με 1-0 από το «Άνφιλντ», όμως η Λίβερπουλ προκρίθηκε στα προημιτελικά χάρη στο 2-0 του πρώτου αγώνα στο «Τζιουζέπε Μεάτσα».

Ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ άνοιξε το σκορ για τους «νερατζούρι» στο 61΄όμως ο Αλέξις Σάντσεζ αποβλήθηκε ένα λεπτό μετά δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την αποστολή της Πρωταθλήτριας Ιταλίας.

Δοκάρι είχε ο Μάτιπ στο πρώτο μέρος και ακόμη δύο ο Σαλάχ στο δεύτερο ημίχρονο.

Έτσι, παρά την εξαιρετική προσπάθεια των παικτών του Σιμόνε Ιντζάγκι, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι δύο ομάδες μπήκαν με διάθεση να ψάξουν το γκολ με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να έχει ρυθμό αλλά και δυνατές μονομαχίες.

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα οι «κόκκινοι» έφτασαν μια ανάσα από το γκολ όμως η κεφαλιά του Μάτιπκατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι «νερατζούρι» απείλησαν με εκτέλεση φάουλ του Τσαλχάνογλου όμως ο Άλισον έδιωξε προτού οι γηπεδούχοι απειλήσουν με τον ίδιο τρόπο με την εκτέλεση του Αλεξάντερ-Άρνολντ να περνάει μόλις άουτ.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η Λίβερπουλ έχασε ακόμη μια σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει. Ο Τιάγκο«τσίμπησε» την μπάλα, ο Ζότα πρόλαβε τον Χαντάνοβιτς όμως ο Σαλάχ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι.

Η Ίντερ πλησίασε το γκολ στο 58’ όταν ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ βρέθηκε σε θέση βολής όμως το σουτ του βρήκε στον Ρόμπερτσον και κατέληξε κόρνερ.

Ό,τι δεν κατάφερε λίγα λεπτά πριν, ο Λαουτάρο το πέτυχε με την συμπλήρωση μιας ώρας. Ο Αργεντινός πήρε την μπάλα από τον Σάντσεζ και εκτέλεσε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Άλισονγια το 0-1.

Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα ο Αλέξις Σάντσεζ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Φαμπίνιοαφήνοντας τους πρωταθλητές Ιταλίας με δέκα παίκτες.

Η Λίβερπουλ είχε και τρίτο δοκάρι με τον Σαλάχ στο 76’ έπειτα από γύρισμα του Μανέ από αριστερά.

Ο Ντίας έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όμως ο Βιδάλ έδιωξε πάνω στην γραμμή.

Το σκορ δεν άλλαξε και έτσι η Λίβερπουλ έγινε μετά την Μπάγερν η δεύτερη ομάδα που εξασφαλίζει την παρουσία της στους «8» της διοργάνωσης.

Οι ενδεκάδες:

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Φαμπίνιο, Τιάγκο (Χέντερσον 65΄), Τζόουνς (Κειτά 65’), Ζότα (Ντίαζ 84΄), Μανέ, Σαλάχ

Ίντερ (Ιντζάγκι): Χαντάνοβιτς, Ντε Βράϊ (Ντ΄Αμπρόσιο 46΄), Σκρίνιαρ, Μπαστόνι, Μπρόζοβιτς (Γκαλιαρντίνι 75΄), Βιδάλ, Ντάμφριζ (Νταρμιάν 75΄), Τσαλχάνογλου (Βεσίνο 84΄), Πέρισιτς, Σάντσεζ, Λαουτάρο Μαρτίνεζ (Κορέα 76’)

Το «πανόραμα» της φάσης των «16» του Champions League:

Τρίτη 8 Μαρτίου:

Λίβερπουλ-Ίντερ 0-1 (2-0 πρώτο ματς)

(Λαουτάρο Μαρτίνεζ 61’)

Μπάγερν-Σάλτσμπουργκ 7-1 (1-1 πρώτο ματς)

(Λεβαντόφσκι 12΄, 21΄, 23΄, Γκνάμπρι 31΄, Μίλερ 54΄, 83΄, Σανέ 85- Κχιάεργκαρντ 70΄)

Τετάρτη 9 Μαρτίου:

Ρεάλ Μαδρίτης-Παρί Σεν Ζερμέν 22:00, MEGA, Cosmote Sport 2 HD, LIVE από το fosonline.gr (0-1 πρώτο ματς)

Μάντσεστερ Σίτι-Σπόρτινγκ Λισαβόνας 22:00, Cosmote Sport 3 HD, LIVE από το fosonline.gr (5-0 πρώτο ματς)

Τρίτη 15 Μαρτίου:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ατλέτικο Μαδρίτης 22:00 (1-1 πρώτο ματς)
Άγιαξ-Μπενφίκα 22:00 (2-2 πρώτο ματς)

Τετάρτη 16 Μαρτίου:

Λιλ-Τσέλσι 22:00 (0-2 πρώτο ματς)

Γιουβέντους-Βιγιαρεάλ 22:00 (1-1 πρώτο ματς)