Βιγιαρεάλ-Γιουβέντους 1-1: Άφησαν… ανοιχτούς λογαριασμούς (vids)

Μπορεί η Γιουβέντους να προηγήθηκε με το… καλημέρα στο «Κεράμικα» ωστόσο η Βιγιαρεάλ είχε απάντηση (1-1) και έτσι οι δύο ομάδες θα «λύσουν τις διαφορές τους» στην ρεβάνς στο Τορίνο στις 16 Μαρτίου.

Βιγιαρεάλ-Γιουβέντους 1-1: Άφησαν… ανοιχτούς λογαριασμούς (vids)

Βιγιαρεάλ και Γιουβέντους έμειναν στο 1-1 στην Ισπανία για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των «16» του Champions League και η πρόκριση θα κριθεί στην έδρα των «μπιανκονέρι».

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ από τα… αποδυτήρια (1’) του «καυτού» Ντούσαν Βλάχοβιτς ο οποίος έγραψε ιστορία, εντούτοις το «κίτρινο υποβρύχιο» δεν κατέθεσε τα όπλα και χάρη στο γκολ του Παρέχο (66΄) πάει στο Τορίνο για να διεκδικήσει την πρόκριση στα προημιτελικά.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Το «αστέρι» του Ντούσαν Βλάχοβιτς έλαμψε και στο Champions League και μάλιστα πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό! Μόλις στα 33 δευτερόλεπτα ο Σέρβος υποδέχθηκε την ασίστ του Ντανίλο και με ωραίο διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρούλι.

Η Βιγιαρεάλ «άγγιξε» την ισοφάριση στο 13’ όταν ο Πεντράθα μπήκε στην περιοχή από αριστερά, τροφοδότησε τον Λο Σέλσο, ο οποίος από πλεονεκτική θέση σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Σέζνι. Ο Πολωνός πορτιέρο κράτησε ανέπαφη την εστία του και στο 16’ μετά το τακουνάκι του Ντανζούμα μέσα από την περιοχή.

Οι «μπιανκονέρι» ήλεγξαν τον ρυθμό και το 0-1 ήταν το σκορ στο ημίχρονο.

Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνο ήρθε από τους φιλοξενούμενους όταν ο Μοράτα αστόχησε στο 47’ από το ύψος της περιοχής μετά την μπαλιά του ΜακΚένι.

Η Βιγιαρεάλ δεν το έβαλε κάτω, κυκλοφόρησε την μπάλα, και στο 66’ έφθασε στην ισοφάριση με τον Παρέχο! Ο Καπού έβγαλε την σέντρα και ο Ισπανός με πλασέ στην κίνηση μέσα από την περιοχή σημείωσε το δεύτερο του γκολ στο Champions League φέρνοντας το παιγνίδι στα ίσα.

Ο… συνήθης ύποπτος Βλάχοβιτς απείλησε την εστία του Ρούλι στο 85΄όμως το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και έτσι οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν από την ίδια βάση την πρόκριση στους «8» στην Ιταλία στις 16 Μαρτίου.

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία)

Ενδεκάδες

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ (Έμερι): Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ, Τόρες, Πεδράθα (Εστουπινιάν 79΄), Τσουκουέζε (Σάντος 90΄), Καπού, Παρέχο, Μορένο (Τριγκέρος 79΄), Λο Σέλσο, Ντανζουμά (Ντία 90΄)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Αλέγκρι): Σέσνι, Ντε Σίλιο (Πελεγκρίνι 87΄), Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Σάντρο (Μπονούτσι 46’), Κουαδράδο, Λοκατέλι (Αρτούρ 71΄), Ραμπιό, Μακένι (Ζακαρία 81΄), Βλάχοβιτς, Μοράτα

Το πρόγραμμα της φάσης των «16»

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
15/2
Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Μαδρίτης 1-0
Σπόρτινγκ Λισσαβόνας – Μάντσεστερ Σίτι 0-5

16/2
Σάλτσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου 1-1
Ίντερ – Λίβερπουλ 0-2

Την Τρίτη (22/2):

Τσέλσι – Λιλ 2-0
Βιγιαρεάλ – Γιουβέντους 1-1
Την Τετάρτη (23/2):

Μπενφίκα – Άγιαξ
Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

ΟΙ ΡΕΒΑΝΣ
8/3: Λίβερπουλ – Ίντερ
8/3: Μπάγερν – Σάλτσμπουργκ
9/3: Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σεν Ζερμέν
9/3: Μάντσεστερ Σίτι – Σπόρτινγκ Λισσαβόνας
15/3: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ατλέτικο Μαδρίτης
15/3: Άγιαξ - Μπενφίκα
16/3: Γιουβέντους - Βιγιαρεάλ
16/3: Λιλ – Τσέλσι

*Η κλήρωση της προημιτελικής αλλά και της ημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ θα διεξαχθεί στις 18 Μαρτίου στη Νιόν της Ελβετίας.
** Από φέτος δεν ισχύει ο κανονισμός των εκτός έδρας γκολ.