Μπόρις Τζόνσον: «Αδιανόητο να γίνει στη Ρωσία ο τελικός του Champions League»

Αντίθετος με την πρόθεση της UEFA να διεξαχθεί ο φετινός τελικός του Champions League στη Ρωσία παρουσιάστηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Μπόρις Τζόνσον: «Αδιανόητο να γίνει στη Ρωσία ο τελικός του Champions League»

Την αντίθεση του για την επιλογή της UEFA να διεξαχθεί ο φετινός τελικός του Champions League στην Αγία Πετρούπολη παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, μετά την ανακοίνωση του Βλάντιμιρ Πούτιν να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητες τις «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Παρά την φημολογία περί μεταφοράς του τελικού σε άλλη χώρα, η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή της πως «προς το παρόν δεν υπάρχουν πλάνα για αλλαγή έδρας του τελικού».

«Νομίζω ότι είναι αδιανόητο ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά να διεξαχθεί τη Ρωσία, μετά την εισβολή της σε ένα κυρίαρχο κράτος», ήταν το σχόλιο του Μπόρις Τζόνσον, ενώ την ίδια στιγμή η υπουργός αθλητισμού της Βρετανίας, Ναντίν Ντόρις, σημείωσε με την σειρά της:

«Έχω σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με τα αθλητικά γεγονότα που πρόκειται να διοργανωθούν στη Ρωσία, όπως ο τελικός του Champions League. Θα συζητήσουμε με τις αρμόδιες Αρχές. Δεν θα επιτρέψουμε στον Πρόεδρο Πούτιν να εκμεταλλευθεί γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας για να νομιμοποιήσει την παράνομη εισβολή του στην Ουκρανία».