Champions League: Πρώτος σε αποκρούσεις ο Αθανασιάδης, τρίτος ο Βλαχοδήμος

Ο Γιώργος Αθανασιάδης ήταν ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες αποκρούσεις στη φάση των ομίλων του Champions League, ενώ στην τρίτη θέση, μαζί με τον Τίμπο Κουρτουά, φιγουράρει ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Champions League: Πρώτος σε αποκρούσεις ο Αθανασιάδης, τρίτος ο Βλαχοδήμος

Η UEFA έκανε ανασκόπηση για τη φάση των ομίλων του Champions League, δημοσιεύοντας τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που έπιασαν την κορυφή σε ποικίλες στατιστικές κατηγορίες.

Ο Γιώργος Αθανασιάδης της Σέριφ είναι ένας από αυτούς, αφού ήταν ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες αποκρούσεις στη φάση των ομίλων, πραγματοποιώντας 29 συνολικά κόντρα σε Ρεάλ, Ίντερ και Σαχτάρ.

Ξεπέρασε έτσι κατά μία τον δεύτερο Σιμόν Μινιολέ της Μπριζ απέναντι σε Μάντσεστερ Σίτι, Παρί και Λειψία. Μάλιστα, οι δέκα εξ αυτών έγιναν του Έλληνα γκολκίπερ έγιναν στο παιχνίδι με τη Ρεάλ στο Μπερναμπέου.

Στην τρίτη θέση της ίδιας στατιστικής κατηγορίας βρέθηκε και ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος της Μπενφίκα με 22 επεμβάσεις, σε ένα όμιλο που αντιμετώπισε τις Μπάγερν, Μπαρτσελόνα και Ντινάμο Κιέβου, ενώ τις ίδιες είχε και ο Τιμπό Κουρτουά της Ρεάλ.