Ολυμπιακός-Λουντογκόρετς 1-1: Τον κράτησε όρθιο ο Αγκιμπού Καμαρά (highlights)

Ο Ολυμπιακός σώθηκε στο 87’ με το γκολ του Αγκιμπού Καμαρά και έμεινε στο 1-1 με τη Λουντογκόρετς που είχε προηγηθεί στο 50’ με ωραίο φάουλ του Ντεσπόντοφ.

Ολυμπιακός-Λουντογκόρετς 1-1: Τον κράτησε όρθιο ο Αγκιμπού Καμαρά (highlights)

Η Λουντογκόρετς δεν ήταν Νέφτσι και στον Ολυμπιακό όχι μόνο το ήξεραν, αλλά το κατάλαβαν για τα καλά στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι. Οι Πειραιώτες έμειναν στο 1-1 με την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας και πλέον όλα είναι ανοιχτά για τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» τα βρήκαν σκούρα απέναντι σε μία ομάδα που έπαιξε πολύ οργανωμένα και παθιασμένα και εκμεταλλεύτηκε και με το παραπάνω τις σοβαρές αδυναμίες που είχε το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς στην άμυνα. Ο Ντεσπόντοφ στο 50’ έκανε το 0-1 και ο Αγκιμπού Καμαρά κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό με γκολ στο 87’.

Με τριάδα στόπερ και Χασάν

Την ενδεκάδα που δοκίμασε στην τελευταία προπόνηση πριν το παιχνίδι με τη Λουντογκόρετς παρέταξε ο Πέδρο Μαρτίνς. Δηλαδή έπαιξε με τριάδα στα στόπερ τους Σισέ, Σεμέδο, Μπα, στα άκρα του Λαλά, Ρέαμπτσιουκ και χαφ τους Κούντε, Καμαρά, Στην επίθεση έπαιξε η τριάδα με Βαλμπουενά, Μασούρα, Χασάν. Από την άλλη ο Βάλντας Νταμπράουσκας παρέταξε τη Λουντογκόρετς με 4-3-3 έχοντας στα χαφ του Μποτζί, Γκονσάλβε, Κάουλ και στην επίθεση τους Ντεσμπόντοφ, Τεκπετέι και Σωτηρίου. Οι Πειραιώτες είχαν μία καλή στιγμή στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με τον Λαλά να επιχειρεί τη σέντρα δύο φορές από αριστερά, αλλά Μασούρας και Χασάν δεν μπόρεσαν να συναντηθούν καλά με τη μπάλα.

Προβλήματα στην άμυνα και σε ρηχά νερά οι χαφ

Ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα ήταν ο Βαλμπουενά έχοντας συμπαραστάτες τους Λαλά, Ρέαμπτσιουκ από τα άκρα που είχαν πολύ ωραία ανεβάσματα. Ο πρωταθλητής Ελλάδας είχε ένα διάστημα από το 20’ μέχρι 30’ που ανέβασε στροφές και πίεσε τους Βούλγαρους, αλλά χωρίς να καταφέρει να βγάλει τη μεγάλη φάση. Η άμυνα της Λουντογκόρετς ανταποκρίθηκε καλά σε αυτό το διάστημα και από το 30’ έως το 40’ πήρε μέτρα στο γήπεδο. Οι Βούλγαροι προσπάθησαν να παίξουν με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και στο 33’ ο Σωτηρίου άγγιξε το 0-1, αλλά ο Τζολάκης και πάλι αντέδρασε σωστά σε ένα τετ α τετ. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες ισορρόπησαν το ματς, όμως, όσο ο Κούντε και ο Καμαρά έπαιζαν σε χαμηλές στροφές δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω, ενώ η τριάδα στην άμυνα είχε τα θέματα της.

Το γρήγορο γκολ

Στο δεύτερο μέρος ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε στο παιχνίδι τον Εμβιλά αντί του Κούντε και χωρίς να αλλάξει κάτι στο σύστημα του. Η Λουντογκόρετς, ωστόσο ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στο γήπεδο και στο 49’ ο Τεκπετέι έκανε κατά μέτωπο επίθεση με τον Σισέ να τον ανατρέπει έξω από την περιοχή. Ο Ντεσπόντοφ στο 50’ εκτέλεσε το φάουλ και νίκησε τον Τζολάκη κάνοντας έτσι το 0-1 για τη Λουντογκόρετς. Έτσι ο Μαρτίνς έριξε άρον άρον στο παιχνίδι με τον Ελ Αραμπί και μετέτρεψε το σύστημα του σε 4-4-2 για να βρει το γκολ της ισοφάρισης.

Τον έσωσε ο Αγκιμπού

Οι Πειραιώτες ήταν λογικό να πάρουν τα ηνία του αγώνα και να πιέσουν τη Λουντογκόρετς, ενώ στο 58’ είχαν μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Χασάν που έβγαλε ο Κάχλινα. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν την ομάδα του Νταμπράουσκας, αλλά στη μεγαλύτερη διάρκεια το έκαναν με ανορθόδοξο τρόπο. Η ομάδα του Μαρτίνς δεν έβγαζε στο γήπεδο αυτοματισμούς και προσπαθούσε να φτιάξει φάσεις κυρίως με σέντρες από τα άκρα, οι οποίες ήταν βούτυρο στο ψωμί των στόπερ της Λουντογκόρετς. Τελικά το γκολ ήρθε στο 87’ με τις κόντρες να ευνοούν τον Αγκιμπού Καμαρά, η μπάλα να του στρώνεται στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με σουτ να κάνει το 1-1. Η Λουντογκόρετς έχασε τεράστια ευκαιρία στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Ντεσπόντοφ σε κενή εστία πλάσαρε άουτ και έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Μικρογραφία

Ολυμπιακός-Λουντογκόρετς 1-1

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Μάντεν (Σκωτία)

Σκόρερ: 50’ Ντεσπόντοφ, 87’ Αγκιμπού Καμαρά

Κίτρινες: 43’Σεμέδο, 49’ Σισέ, 57’ Τεκπετέι, 90+3 Νεντιάλκοφ

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Τζολάκης – Σισέ (53’ Ελ Αραπί), Σεμέδο, Μπα – Λαλά (62’ Ανδρούτσος), Ρέαμπτσιουκ, Κούντε (46’ Εμβιλά), Καμαρά - Μασούρας, Βαλμπουενά (71’ Αγκ. Καμαρά), Χασάν

Λουντογκόρετς: Κάχλινα - Ικόκο, Βερντόν, Πλάστουν, Νεντιάλκοφ - Μποτζί, Γκονσάλβες, Κάουλι (73’ Σαντάνα) - Ντεσπόντοφ, Τεκπετέι (81’ Σισίνιο), Σωτηρίου (88’ Βάντερσον).