Νέφτσι: Πέρσι με Γαλατά έπαιξε στο Ολυμπιακό Στάδιο, φέτος με Ολυμπιακό σε κακό αγωνιστικό χώρο!

Η UEFA άναψε «πράσινο» στο να γίνει ο επαναληπτικός του Ολυμπιακού με την Νέφτσι στη φυσική της έδρας στο Μπακού. Πέρσι με την Γαλατασαράι πάντως είχε γίνει στο Στάδιο που φιλοξένησε αγώνες του Euro 2020.

Νέφτσι: Πέρσι με Γαλατά έπαιξε στο Ολυμπιακό Στάδιο, φέτος με Ολυμπιακό σε κακό αγωνιστικό χώρο!

O Ολυμπιακός φιλοδοξεί την Τετάρτη (21/7, 22.00) να πάρει σκορ πρόκρισης απέναντι στην Νέφτσι στο Καραϊσκάκη και να μετατρέψει σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό του Μπακού που θα γίνει μία εβδομάδα αργότερα (28/7, 20.00).

Το κακό της ιστορίας είναι ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας θα κληθούν να παίξουν σε ένα γήπεδο που ο αγωνιστικός του χώρος δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Φάνηκε στο ματς με την Ντιναμό Τιφλίδας την περασμένη εβδομάδα, ότι έφευγαν κομμάτια από το χορτάρι, ενώ υπήρχαν πολλά σημεία στα οποία οι παίκτες δεν μπορούσαν να κρατήσουν την ισορροπία τους και γλιστρούσαν.

Μάλιστα, μέχρι και οι άνθρωποι από το τεχνικό επιτελείο της Νέφτσι εξέφρασαν δημοσίως τα παράπονά τους για την κατάσταση του χορταριού.

Εκείνο που προκαλεί πάντως εντύπωση είναι το γεγονός ότι η UEFA δέχτηκε να γίνει ένα παιχνίδι προκριματικού γύρου Champions League σε ένα τέτοιο γήπεδο όπως είναι η έδρα της Νέφτσι (σ.σ. για το οποίο επαναλαμβάνουμε παραπονιούνται και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της ομάδας του Αζερμπαϊτζάν) και όχι στο μεγάλο στάδιο της πόλης!

Εκεί δηλαδή όπου φιλοξενήθηκαν φέτος ορισμένοι αγώνες του Euro 2020, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το χρησιμοποίησε πέρσι και η... Νέφτσι! Καλά διαβάσατε... Η ομάδα που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στο δρόμο για τους ομίλους, είχε παίξει προκριματικά Europa League (και όχι Champions League όπως) απέναντι στην Γαλατασαράι στις 17 Σεπτεμβρίου 2020.

Εκείνο το ματς δεν έγινε στη φυσική έδρα των Αζέρων, αλλά στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μπακού, το οποίο φυσικά δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τον αγωνιστικό χώρο...

Αντιθέτως, ο επαναληπτικός των Πειραιωτών θα γίνει σε ένα γήπεδο το οποίο δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών.