Ολυμπιακός - Νέφτσι Μπακού: Τα «κλειδιά» της πρόκρισης

Ο Ολυμπιακός έχει τον τρόπο να ξεπεράσει εύκολα το εμπόδιο της Νέφτσι Μπακού για τον β' προκριματικό γύρο του Champions League. 

Ολυμπιακός - Νέφτσι Μπακού: Τα «κλειδιά» της πρόκρισης

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο το τελευταίο του φιλικό πριν ξεκινήσει τις φετινές υποχρεώσεις του στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε του Άρη με 3-0 και πλέον στρέφει αποκλειστικά την προσοχή της στα δύο παιχνίδια με τη Νέφτσι Μπακού. Αν και οι αντίπαλοι σε τέτοιου είδους περιπτώσεις δεν αποτελούν φόβητρο για τους πρωταθλητές Ελλάδας, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πως τίποτα δεν θα τους χαριστεί όσον αφορά την πρόκρισή τους στον επόμενο γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και από τις δηλώσεις που έκανε ο Πορτογάλος προπονητής ύστερα από το φιλικό με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. «Είναι μια καλή ομάδα, με καλούς παίκτες. Την ξέρουμε. Την έχουμε μελετήσει. Η πρόκριση δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση», τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναφερόμενος στη Νέφτσι. Από τα λεγόμενά του καταλαβαίνουμε πως οι Πειραιώτες είναι προσηλωμένοι στον στόχο τους και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν έτσι ώστε να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

Σύμμαχος στα δύο παιχνίδια θα είναι και οι μεταγραφές των «ερυθρόλευκων», οι οποίες αναμένεται να ενισχύσουν το ρόστερ της ομάδας και να δώσουν σημαντικές λύσεις στον Μαρτίνς μετά και τους τραυματισμούς των Κώστα Φορτούνη και Τικίνιο. Ήδη καλά στοιχεία έδειξε ο Πιερ Κούντε στο ματς με τον Άρη, ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν και ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, ο οποίος, αν και δεν αποτελεί νέα μεταγραφή, δείχνει να βρίσκει ξανά τα πατήματά του.

Το ζητούμενο ωστόσο είναι οι «ερυθρόλευκοι» να δείξουν σοβαρότητα στο παιχνίδι τους και να μην πέσουν στην παγίδα του εφησυχασμού. Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει τον τίτλο του φαβορί απέναντι στη Νέφτσι, όμως αυτό θα πρέπει να το αποδείξει περίτρανα στην πράξη και στις δύο αναμετρήσεις. Η ποιότητα των πρωταθλητών Ελλάδας αρκεί ώστε να βρουν εύκολα γκολ και να μην μπουν σε περιπέτειες. Άλλωστε ο Μαρτίνς και οι παίκτες του δεν είναι η πρώτη φορά που θα κληθούν να διεκδικήσουν από τον Ιούλιο την παρουσία τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η εμπειρία του Πορτογάλου σε τέτοιου είδους παιχνίδια αποτελεί μία έξτρα λύση για να βρει τον δρόμο της επιτυχίας η ομάδα του Πειραιά.

Η αρχή θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στο Καραϊσκάκη και ακριβώς μία εβδομάδα μετά οι «ερυθρόλευκοι» θα δώσουν τη ρεβάνς στο Αζερμπαϊτζάν. Η συγκέντρωση και η σοβαρότητα θα είναι τα «κλειδιά» για τον Ολυμπιακό προκειμένου να… ξεκλειδώσει την πρόκριση και την παρουσία του στην επόμενη φάση. Από την εικόνα του και μόνο θα εξαρτηθεί εάν θα συνεχίσει αυτό που κάνει καλά τα τελευταία χρόνια στα προκριματικά και δεν είναι άλλο από τις σοβαρές εμφανίσεις του.

Καμία Νέφτσι Μπακού δεν μπορεί να σταθεί μεγάλο εμπόδιο στην ομάδα του Πειραιά, αλλά, όπως όλοι καλά γνωρίζουμε, το ποδόσφαιρο δεν είναι και το πιο δίκαιο άθλημα στον κόσμο. Η δυναμική και η πείρα του Ολυμπιακού τού δίνουν τη δυνατότητα να αποκλείσει τη Νέφτσι και να σκεφτεί με καθαρό μυαλό τον επόμενο αντίπαλο που θα βρεθεί στον δρόμο του, αρκεί μόνο οι πρωταθλητές να το δείξουν και στον αγωνιστικό χώρο.