Ολυμπιακός: Το προβληματικό μισάωρο, ο Ραντζέλοβιτς και ο Κούντε

Πολλά συμπεράσματα έβγαλε ο Πέδρο Μαρτίνς από το φιλικό του Ολυμπιακού με τον Άρη και τον περιμένει αρκετή δουλειά μέχρι το πρώτο ματς με τη Νέφτσι Μπακού.

Ολυμπιακός: Το προβληματικό μισάωρο, ο Ραντζέλοβιτς και ο Κούντε

Ο κύκλος των φιλικών αγώνων για τον Ολυμπιακό έκλεισε. Έξι στην Αυστρία και ένα στην Ελλάδα, αυτό με τον Άρη. Με τους Θεσσαλονικείς ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε πρόβα της ενδεκάδας που θα παρατάξει κατά της Νέφτσι. Η ομάδα του Πειραιά παρατάχθηκε με τα πρόσωπα που έβγαλε την περσινή αγωνιστική περίοδο και με μοναδική αλλαγή τον Τζολάκη αντί του Σα. Στον Έλληνα πορτιέρε καταλήγει ο Πορτογάλος για το παιχνίδι με τους Αζέρους, έστω κι αν ο Κρίστινσον έχει κάνει μία πολύ προετοιμασία.

Από το παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς φυσικά και κρατάμε το πρώτο ημίχρονο κατά τη διάρκεια του οποίου ο Ολυμπιακός προβλημάτισε. Δέχτηκε αρκετές φάσεις και ο αντίπαλος του είχε δύο δοκάρια. Ο Άρης έβγαλε φρεσκάδα στο γήπεδο, πίεσε και το σημαντικό είναι ότι είχε αυτοματισμούς και ωραίες συνεργασίες. Ο Ολυμπιακός από την άλλη δεν είχε τίποτα απ' όλα αυτά, όμως, η ποιότητα του και η ομοιογένεια που έχει ως ομάδα στάθηκε αρκετή προκειμένου να καταφέρει να προηγηθεί και να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0.

Στα θετικά από την αναμέτρηση με την ομάδα του Άκη Μάντζιου σίγουρα είναι η πολύ καλή εικόνα του Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Ο Σέρβος εξτρέμ έχει κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι, έχει βγάλει ενέργεια και συνέχισε την καλή παρουσία που είχε και στα φιλικά της Αυστρίας. Η διαφορά είναι κόντρα στον Άρη κατάφερε και βρήκε δίχτυα έστω και σε φιλικό ματς. Η τελευταία φορά που το είχε κάνει ήταν τον Σεπτέμβριο του 2020 στον τελικό με την ΑΕΚ στον Βόλο. Δέκα μήνες μετά ο Λάζαρ σκόραρε ξανά και φαίνεται ότι κερδίζει μία θέση στην ενδεκάδα για το ματς με τη Νέφτσι.

Το δεύτερο πολύ καλό και σημαντικό είναι η εικόνα του Πιερ Κούντε. Μπήκε στο γήπεδο στο 65' και αν μη τι άλλο έδειξε ξανά πολύ καλά στοιχεία. Ένας μπουκαδόρος χαφ, που όποτε πήρε τη μπάλα στα πόδια του προσπάθησε να παίξει κάθετα και να δημιουργήσει. Ο Καμερουνέζος χαφ βοήθησε πολύ ώστε η ομάδα του Πειραιά να επιβάλλει το ρυθμό της στο γήπεδο και να κυριαρχήσει. Ο Κούντε όσο θα παίρνει παιχνίδια στα πόδια του τόσο πολύτιμος θα αποδεικνύεται για τον Ολυμπιακό.