Ντιναμό Τιφλίδας: Κραταιά δύναμη του Σοβιετικού ποδοσφαίρου

Η Ντιναμό Τιφλίδας είναι κραταιά δύναμη του Σοβιετικού ποδοσφαίρου, κάτοχος ευρωπαϊκού τίτλου και μόνιμη πρωταθλήτρια Γεωργίας.

Ντιναμό Τιφλίδας: Κραταιά δύναμη του Σοβιετικού ποδοσφαίρου

Ιδρύθηκε το 1925 και ξεκίνησε να συμμετέχει στο Σοβιετικό Πρωτάθλημα. Είναι από τις λίγες ομάδες που δεν υποβιβάστηκε ποτέ και μαζί με την Ντιναμό Κιέβου είναι οι μόνες σοβιετικές ομάδες που κατέκτησαν ευρωπαϊκό τίτλο. Η προσεχής αντίπαλος του Δικεφάλου κατέκτησε το 1981 το Κύπελλο Κυπελλούχων επικρατώντας της Καρλ Τσβάις Ιένα με 2-1 στον τελικό της διοργάνωσης. Αυτή είναι και η κορυφαία στιγμή στην στιγμή ιστορία του Συλλόγου, ο οποίος έχει καταφέρει να πάρει δύο φορές τον τίτλο στην Σοβιετική Λίγκα και δύο φορές το αντίστοιχο Κύπελλο. Από το 1990 και μετά οι γεωργιανές ομάδες αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο σοβιετικό πρωτάθλημα και διοργάνωσαν για πρώτη φορά την δική τους διοργάνωση, με την Ντιναμό να κατακτά τον τίτλο.

Έκτοτε τα έχει καταφέρει άλλες 18 φορές ενώ μετρά και 13 κατακτήσεις του Κυπέλλου της χώρας αλλά και 8 Σούπερ Καπ Γεωργίας.

Το γήπεδο

Το Boris Paichadze Dinamo Arena είναι η έδρα της Ντιναμό Τιφλίδας. Το μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας χτίστηκε το 1976, ενώ ανακαινίστηκε τελευταία φορά το 2006 και μπορεί να φιλοξενήσει 54.549 φιλάθλους, προσφέροντάς τους όλες τις ανέσεις ενός σύγχρονου γηπέδου.

Ολυμπιακός: Το προφίλ της Νέφτσι Μπακού

Το ρεκόρ θεατών κρατάει από το 1979, πριν μπουν καρεκλάκια, και είναι 110.000 θεατές σε έναν αγώνα κόντρα στην Λίβερπουλ, ενώ επαναλήφθηκε το 1995 σε έναν αγώνα της Εθνικής Ομάδας της χώρας κόντρα στην Γερμανία.

Champions League: Με το νικητή του Ντιναμό Τιφλίδας - Νέφτσι Μπακού ο Ολυμπιακός

Το 1995 ονομάστηκε σε Boris Paichadze προς τιμήν του σπουδαιότερου Γεωργιανού ποδοσφαιριστή του 20ου αιώνα. Το στάδιο φιλοξενεί πέρα από την Ντιναμό, την εθνική ποδοσφαιρού, και αυτή του ράγκμπι, ένα άθλημα αρκετά δημοφιλές στην χώρα. Το 2015 στο γήπεδο διεξήχθη το ευρωπαϊκό Super Cup ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Σεβίλλη, με τους Μπλαουγκράνα να επικρατούν με 5-4 στην παράταση σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.