Champions League: Ώρα στέψης για Μάντσεστερ Σίτι ή Τσέλσι

Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι διεκδικούν το βράδυ του Σαββάτου (29/5, 22:00) στο «Ντραγκάο» του Οπόρτο το τρόπαιο του Champions League.

Champions League: Ώρα στέψης για Μάντσεστερ Σίτι ή Τσέλσι

Και τώρα οι δυο τους! Στο «Ντραγκάο» του Οπόρτο η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον τελικό (29/5, 22:00) με φόντο την κατάκτηση του φετινού Champions League.

Champions League, Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι: Τηλεοπτικός οδηγός για τον τελικό με... Μαρτίνς, Τσιμίκα

Οι πρωτάρηδες «πολίτες» του Πεπ Γκουαρντιόλα φιλοδοξούν να κατακτήσουν το πρώτο «κύπελλο με τα μεγάλα αφτιά» και τον δεύτερο συνολικά ευρωπαϊκό τίτλο μετά το Κυπελλούχων το μακρινό 1970. Πιο έμπειροι οι «μπλε» του Τόμας Τούχελ, που ύστερα από τον θρίαμβο του 2012 επιθυμούν να ανέβουν ξανά στο πιο ψηλό βάθρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του σπουδαίου τελικού έγιναν γνωστές οι πιθανές ενδεκάδες των δύο ομάδων. Αν και είναι δύσκολο να «πιάσεις» τον Πεπ Γκουαρντιόλα, οι κινήσεις του στον δεύτερο ημιτελικό με την Παρί Σεν Ζερμέν μαρτυρούν τις διαθέσεις του. Τα ερωτηματικά στο αρχικό σχήμα της Μάντσεστερ Σίτι είναι δύο. Το ένα αφορά το αριστερό άκρο της άμυνας, εκεί όπου οι Ζιτσένκο και Κανσέλο παλεύουν για φανέλα βασικού. Το δεύτερο έχει να κάνει με τον άξονα και συγκεκριμένα τη θέση «6». Ο αρχηγός Φερναντίνιο έχει ένα προβάδισμα, αλλά η εκπληκτική σεζόν του Ρόδρι βάζει τον Καταλανό κόουτς σε δίλημμα. Αυτή είναι η πιθανή ενδεκάδα των «πολιτών»: Έντερσον, Ουόκερ, Ζιτσένκο, Στόουνς, Ντίας, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν, Μ. Σίλβα, Μαχρέζ, Ντε Μπρόινε, Φόντεν.

Στον αντίποδα, η Τσέλσι αναμένεται να παραταχθεί με το αγαπημένο 3-4-3 του Τόμας Τούχελ. Ο Γερμανός είδε τους Μεντί και Καντέ να δηλώνουν έτοιμοι, κάτι που τον ευχαριστεί. Με τους Γάλλους να έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους (αμφότεροι δεν έπαιξαν κόντρα στην Άστον Βίλα), ο Τούχελ πιθανότατα θα επιλέξει τους εξής έντεκα για να ξεκινήσουν το ματς: Μεντί, Τ. Σίλβα, Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα, Τσίλγουελ, Καντέ, Ζορζίνιο, Πούλισιτς, Μάουντ, Βέρνερ.