Champions League: Οι Βρετανοί θέλουν να... αρπάξουν τον τελικό από τους Τούρκους

Η βρετανική κυβέρνηση θέλει τον τελικό του Champions League στην Αγγλία και όχι στην Κωνσταντινούπολη.

Champions League: Οι Βρετανοί θέλουν να... αρπάξουν τον τελικό από τους Τούρκους

Η πρόκριση δύο αγγλικών ομάδων στον τελικό του Champions League "φούντωσε" και πάλι τις φήμες περί μετάθεσης του αγώνα, που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 29/5, στο στάδιο "Ατατούρκ" της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με το "Sky Sports", η βρετανική κυβέρνηση έχει εκφράσει την επιθυμία ο τελικός να γίνει επί αγγλικού εδάφους, προκειμένου να αποφευχθεί η μετακίνηση 8.000 φιλάθλων της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Σίτι στην Τουρκία, στην οποία η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε έξαρση.

Σύμφωνα πάντα με το εν λόγω δημοσίευμα, η Άστον Βίλα έχει προσφερθεί να παραχωρήσει στην UEFA το "Βίλα Παρκ" του Μπέρμιγχαμ, ώστε να φιλοξενηθεί εκεί ο τελικός.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία δεν έχει προβεί σε κάποιο νέο σχόλιο, τις προηγούμενες ημέρες όμως είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν σκοπεύει να αφαιρέσει τον τελικό από την Κωνσταντινούπολη, παρά το σκληρό "lockdown", το οποίο έχει τεθεί σε ισχύ στην Τουρκία. Η UEFA προσανατολίζεται σε τελικό παρουσία 25.000 θεατών (το 1/3 της χωρητικότητας του "Ατατούρκ"), με την κάθε φιναλίστ να παίρνει από 4.000 εισιτήρια για τους οπαδούς της.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ