Τσέλσι - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: Πήρε πρόκριση και εκδίκηση! (highlights)

Η Τσέλσι διπλασίασε τις νίκες κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Champions League. 

Τσέλσι - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: Πήρε πρόκριση και εκδίκηση! (highlights)

Η εκδίκηση είναι ένα… πιάτο που τρώγεται κρύο. Το 2014 η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε αφήσει εκτός τελικού την Τσέλσι με σκορ 3-1 στο Λονδίνο και την Τετάρτη (17/3) ήρθε η ώρα των «μπλε» να πάρουν το αίμα τους πίσω στο ίδιο γήπεδο.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ ήταν ανώτερη από την αρχή, επικράτησε 2-0 και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League με δύο νίκες (0-1, 2-0). Ο Ζίγιες στο 34’ άνοιξε το σκορ ύστερα από ασίστ του Βέρνερ και ο Έμερσον στις καθυστερήσεις (94') έκανε το 2-0. Με δέκα ολοκλήρωσαν το ματς οι «ροχιμπλάνκος» καθώς στο 82' ο Σάβιτς είδε την κόκκινη κάρτα.

Σε τρομερή κατάσταση οι Λονδρέζοι που έχουν να ηττηθούν από τις 19 Ιανουαρίου και έκτοτε αριθμούν μόνο νίκες (τέσσερις ισοπαλίες). Στροφή στη La Liga για την Ατλέτικο η οποία δεν κατάφερε να πάρει για 2η διαδοχική φορά την πρόκριση επί αγγλικού εδάφους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά το παιχνίδι και στο 10΄ απείλησαν με σουτ του Μάρκος Αλόνσο. Η Ατλέτικο δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνη παρά μόνο με κάποιες ατομικές προσπάθειες του Σουάρες που σταματούσαν στην άμυνα των Λονδρέζων.

Τελικά στο 34’ η πίεση της Τσέλσι απέδωσε καρπούς. Ο Βέρνερ πάσαρε στον Ζίγιε και εκείνος νίκησε τον Όμπλακ μέσα από την περιοχή. Στο 40’ οι «μπλε» μπορούσαν να τελειώσουν το ματς αλλά ο Όμπλακ σταμάτησε την προσπάθεια του Χάβερτζ.

Στο δεύτερο μέρος, η Τσέλσι ξεκίνησε από εκεί που σταμάτησε. Ο Βέρνερ έκανε ωραία ενέργεια πλάσαρε αλλά ο πορτιέρε των «ροχιμπλάνκος» του είπε όχι στο 48’. Ο Σλοβένος κίπερ επενέβη και στο 57’ σταματώντας την προσπάθεια του Ζίγιε.

Ακίνδυνη η Ατλέτικο, χωρίς φαντασία και στο 82' όπου αποβλήθηκε ο Σάβιτς παρέδωσε ουσιαστικά τα όπλα και με μοναδικό διακριθέντα τον Όμπλακ δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι καλύτερο!

Διαιτητής: Ορσάτο

ΤΣΕΛΣΙ (Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Ζούμα, Τζέιμς, Καντέ, Κόβασιτς, Μάρκος Αλόνσο (93' Τσίλγουελ), Ζιγιέ, Χάβερτζ (89' Έμερσον), Βέρνερ (83' Χάντσον - Οντόι).
ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μ. (Σιμεόνε):
Όμπλακ, Τρίπιερ (70 Λεμάρ), Λόντι (46’ Χερμόσο), Χιμένεθ, Σάβιτς, Κόκε, Σαούλ, Γιορέντε, Καράσκο (54’ Ντεμπελέ), Ζοάο Φέλιξ, Λ. Σουάρες (58’ Κορέα).