Κλοπ: «Αφήσαμε πίσω μας τις δυσκολίες στο πρωτάθλημα»

Ο Γιούργκεν Κλοπ σχολίασε, μετά το τέλος του Λίβερπουλ - Λειψία 2-0, την πρόκριση της ομάδας του στους «8» του Champions League, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον MVP της αναμέτρησης, Φαμπίνιο.

Κλοπ: «Αφήσαμε πίσω μας τις δυσκολίες στο πρωτάθλημα»

Η Λίβερπουλ με συνολικό σκορ 4-0 (2-0, 2-0) προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League, αφήνοντας εκτός τη Λειψία. Με τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της, η Λίβερπουλ έχει περάσει στις 12 από τις 13 νοκ άουτ αναμετρήσεις στην Ευρώπη, χάνοντας μόνο πέρυσι εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Ήμασταν έτοιμοι και ανταποκριθήκαμε καλά, αφήνοντας πίσω την δύσκολη περίοδο που περνάμε στο πρωτάθλημα. Οι παίκτες ήταν καλοί στο κλείσιμο κάθε χώρου στους αντιπάλους, ήταν μια εξαιρετική αμυντική παράσταση, παίζοντας ακόμη με σκληρό τρόπο όταν χρειαζόταν. Είχαμε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν υπήρχε η σωστή ψυχρότητα. Το καλύτερο ήταν να αποτρέψουμε τους αντιπάλους να παίξουν το παιχνίδι τους, όλοι γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνοι είναι οι Γερμανοί στο ανοιχτό γήπεδο», είπε ο Γιούργκεν Κλοπ μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, που έγινε και αυτή , όπως και η πρώτη στη «Puskás Aréna», στη Βουδαπέστη.

Σχετικά με την εμφάνιση του «Man of the Match», Φαμπίνιο, είπε: «Η θέση του είναι στο κέντρο. θα ήθελα πάντα να τον έχω εκεί, αλλά αναγκαστικά, λόγω προβλημάτων, έπρεπε να τον προσαρμόσω στην άμυνα. Επιστρέφοντας στη μεσαία γραμμή, ολόκληρη η ομάδα επωφελήθηκε από αυτό. Οι κεντρικοί αμυντικοί έπαιξαν ένα απίστευτο παιχνίδι και οι μεσαίοι έδειξαν εξαιρετική κατανόηση. Οι τρεις επιθετικοί και όποιος άλλος αγωνίστηκε ήταν εξαιρετικοί», πρόσθεσε ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ.