Λίβερπουλ - Λειψία 2-0: Φόρεσε το ευρωπαϊκό της «κοστούμι»! (highlights)

Χωρίς να... ιδρώσει η Λίβερπουλ προκρίθηκε στους «8» του Champions League, κερδίζοντας 2-0 τη Λειψία (0-2 ο πρώτος αγώνας). Σαλάχ (71') και Μανέ (76') τα γκολ των «ρεντς». Στο 90' πέρασε ως αλλαγή ο Κώστας Τσιμίκας

Λίβερπουλ - Λειψία 2-0: Φόρεσε το ευρωπαϊκό της «κοστούμι»! (highlights)

Όταν παίζει μακριά από το «Άνφιλντ» κερδίζει. Η Λίβερπουλ νίκησε 2-0 – για δεύτερη φορά- τη Λειψία, αυτή τη φορά ως γηπεδούχους στη Βουδαπέστη (ελέω κορονοϊού) και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Champions League, αφήνοντας στην άκρη τις κακές εμφανίσεις της Premier League.

Η μεγάλη ευρωπαϊκή, διασυλλογική διοργάνωση ταιριάζει στους «ρεντς» (έξι έχει) αφού είναι και ο μοναδικός στόχος τους για εφέτος. Τα γκολ των νικητών οι Σαλάχ (71') και Μανέ (76'). Πολύ καλή εμφάνιση από τον Ζότα που επέστρεψε δυνατός μετά από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε.

Λίβερπουλ - Λειψία: Με γκολ Σαλάχ, Μανέ 2-0 οι «ρεντς» (vid)

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε γκολ αλλά είχε ρυθμό. Αμφότερες οι ομάδες προσπάθησαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και τα κατάφεραν. O Σαλάχ στο 24’ βγήκε απέναντι από τον κίπερ της Λειψίας αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Οι Γερμανοί με τον Καμπλ στο 32’ έφτασαν κοντά στο 0-1.

Ο παίκτης Λειψίας σούταρε αλλά ο Άλισον με εξαιρεική απόκρουση κράτησε το μηδέν. Η απάντηση της Λίβερπουλ ήρθε εννέα λεπτά μετά με τον Ζότα. Ο Πορτογάλος σούταρε αλλά ο Γκουλάσι επενέβη σωτήρια!

Στην επανάληψη, o Νάγκελσμαν προσπάθησε να αλλάξει πράγματα, βάζοντας μέσα τους Κλάιβερτ, Χουάνγκ αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Άλισον. Σο 65’ ο Αλεξάντερ Άρνολντ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 71’ όμως η ωραία ενέργεια του Ζότα και το πλασέ του Μο Σαλάχ έδωσαν προβάδισμα στη Λίβερπουλ, η οποία στο 76’ πήρε αέρα δύο τερμάτων με τον Σάντιο Μανέ.

Διαιτητής: Τουρπέν

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Φίλιπς, Καμπάκ, Ρόμπερτσον (90' Τσιμίκας), Βαϊνάλντουμ (83' Μίλνερ), Φαμπίνιο, Τιάγκο Αλκάνταρα (71’ Κειτά), Μανέ (89' Τσάμπερλεϊν), Ζότα (71’ Οριγκί), Σαλάχ.

Λειψία (Νάγκελσμαν): Γκουλάσι, Άνταμς, Ενκουκού, Κλόστερμαν, Ουπαμεκάνο, Μουκιέλε, Σάμπιτσερ, Καμπλ (46’ Σόρλοθ), Όλμο (72’ Χαϊνταρά), Φόσμπεργκ (60’ Κλάιβερτ), Πόουλσεν (60’ Τσαν Χουάνγκ).