Κούμαν: «Τίποτα δεν είναι αδύνατο - Έχει καταφέρει πολλά ο Λαπόρτα»

Την πίστη του ότι η Μπαρτσελόνα μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση στους «8» του Champions League παρά το βαρύ 1-4 του πρώτου αγώνα με την Παρί, εξέφρασε ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος μίλησε και για την επανεκλογή του Ζοάν Λαπόρτα στον προεδρικό θώκο του κλαμπ.

Κούμαν: «Τίποτα δεν είναι αδύνατο - Έχει καταφέρει πολλά ο Λαπόρτα»

Το έργο της Μπαρτσελόνα στον επαναληπτικό της Τετάρτης (10/3, 22.00) με αντίπαλο την Παρί Σεν Ζερμέν για τη φάση των «16» του Champions League είναι ιδιαίτερα δύσκολο, μετά τη βαριά εντός έδρας ήττα με 1-4 στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων πριν από δύο εβδομάδες.

Ωστόσο, ο Ρόναλντ Κούμαν εξέφρασε την πίστη του ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο και η διεκδίκηση της πρόκρισης θα εξαρτηθεί από το ξεκίνημα της «Μπάρτσα», αλλά και την αποτελεσματικότητα που θα έχει στο ματς.

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου της Τρίτης (9/3), ο τεχνικός ηγέτης των «μπλαουγκράνα» επισήμανε σχετικά:

«Εξαρτάται από το πώς θα ξεκινήσουμε τον αγώνα, από την ενέργεια που θα βγάλουμε για να δυσκολέψουμε τον αντίπαλο και από την αποτελεσματικότητά μας. Εκείνοι είχαν μεγάλη αποτελεσματικότητα στο πρώτο ματς.

Είμαστε μία ομάδα που πάντα δημιουργεί ευκαιρίες. Αν έχουμε τη μέγιστη αποτελεσματικότητα, τίποτα δεν είναι αδύνατο. Μην ξεχνάμε ότι αποκλείσαμε τη Σεβίλλη στο Κύπελλο με 3-0, ενώ είχαμε χάσει 2-0 στο πρώτο παιχνίδι».

«Καλό για τον σύλλογο να έχει έναν πρόεδρο σαν τον Λαπόρτα»

Όπως ήταν φυσικό, ο Κούμαν ρωτήθηκε και για την πρόσφατη επανεκλογή του Ζοάν Λαπόρτα στην προεδρία της Μπαρτσελόνα, με τον Ολλανδό τεχνικό να μιλάει με κολακευτικά λόγια:

«Ο Λαπόρτα έχει καταφέρει πολλά και είναι καλό για τον σύλλογο να έχει έναν πρόεδρο σαν κι αυτόν. Έχουμε χαιρετηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Επίσης, γνωρίζω πολύ καλά τον Ράικαρντ, που τον είχε πρόεδρο.

Μου έχει πει ότι δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση στους παίκτες και βοηθάει προπονητές και ποδοσφαιριστές. Όλα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα. Μπήκε στα αποδυτήρια, είπε κάποιες κουβέντες και υπήρχε καλή ατμόσφαιρα».