Εκλογές Μπαρτσελόνα: Ξανά πρόεδρος ο Ζοάν Λαπόρτα με το 54% των ψήφων! (vid)

Επανέκαμψε μετά το 2010 στον προεδρικό θώκο της Μπαρτσελόνα από το βράδυ της Κυριακής (7/3) ο Ζοάν Λαπόρτα, καθώς εξελέγη και επίσημα νέος πρόεδρος του συλλόγου με 54% των ψηφών, πολύ κοντά στο αποτέλεσμα που είχε προβλέψει και το Exit Poll!

Εκλογές Μπαρτσελόνα: Ξανά πρόεδρος ο Ζοάν Λαπόρτα με το 54% των ψήφων! (vid)

Τα αποτελέσματα του Exit Poll που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων τελικά επιβεβαιώθηκαν, καθώς ο Ζοάν Λαπόρτα είναι και με τη... βούλα ο νέος πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Κυριακής (7/3)!

Σε μια εκλογική διαδικασία με μια από τις μεγαλύτερες συμμετοχές μελών όλων των εποχών -ψήφισαν περισσότερα από 55.000 μέλη του συλλόγου- ο Λαπόρτα συγκέντρωσε το 54,28% των ψήφων, έναντι 29,99% του Βίκτορ Φοντ (ο οποίος πριν μερικούς μήνες φάνταζε ως φαβορί) και μόλις 8,58% του τρίτου υποψηφίου Τόνι Φρέισα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο έτεροι υποψήφιοι συνεχάρησαν τον νέο πρόεδρο πριν καταγραφεί το 100% των ψήφων, καθώς η νίκη του ήταν ξεκάθαρη, με τον Φρέισα να δηλώνει σχετικά: «Η νίκη του Λαπόρτα είναι αδιαμφισβήτητη. Τον συγχαίρουμε και θα τον στηρίξουμε όπως όλους τους προέδρους της Μπαρτσελόνα».

Δείτε τα συγχαρητήρια των Φοντ και Φρέισα στον Λαπόρτα:

Ο 58χρονος πλέον Λαπόρτα συνέδεσε το όνομά του με μια από τις «χρυσές» εποχές της Μπαρτσελόνα, καθώς επί προεδρίας του (2003-2010) η ομάδα της Καταλωνίας σάρωσε τόσο τους εγχώριους όσο και τους ευρωπαϊκούς τίτλους, κερδίζοντας 12 τρόπαια εκ των οποίων τα 6 την ίδια χρονιά (2009), αριθμός ρεκόρ για ποδοσφαιρικό κλαμπ.

Να σημειώσουμε ότι ο Λαπόρτα είχε διεκδικήσει ξανά την προεδρία της Μπάρτσα στις εκλογές του 2015, ωστόσο είχε ηττηθεί τότε από τον Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου, ο οποίος την Κυριακή (7/3) άσκησε επίσης το εκλογικό του δικαίωμα.