Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν 1-4: Με «καρέ» κι Εμπαπέ η θριαμβευτική Γαλλική ανατροπή (highlights)

Με χατ τρικ του Κιλιάν Εμπαπέ η Παρί Σεν Ζερμέν συνέτριψε, μ' ανατροπή, στην Βαρκελώνη, την Μπαρτσελόνα, 4-1 και ουσιαστικά προκρίθηκε από το πρώτο ματς στα προημιτελικά του Champions League.

Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν 1-4: Με «καρέ» κι Εμπαπέ η θριαμβευτική Γαλλική ανατροπή (highlights)

Καμιά ανάγκη δεν είχε η Παρί Σεν Ζερμέν τους (τραυματίες) Νέιμαρ και Ντι Μαρία για ν' αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τη φάση των «16» του Champions League, όπως απέδειξε το 4-1 υπέρ της στο «Καμπ Νόου»!

Η παρθενική επικράτηση των Παριζιάνων στη Βαρκελώνη, επί των «μπλαουγκράνα», ήρθε μ' ανατροπή κι έφερε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Κιλιάν Εμπαπέ, που πέτυχε χατ τρικ διαλύοντας κάθε αμυντικό σχέδιο του Κούμαν, μ' αποτέλεσμα η ομάδα του Ποτσετίνο να έχει εξασφαλίσει από το πρώτο ματς την παρουσία της στην 8αδα της διοργάνωσης.

Μετά από ένα αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στην Μπαρτσελόνα (14'), με τον Γκριεζμάν, που μπήκε στην περιοχή και πλάγια αριστερά, αλλά το διαγώνιο σουτ του απέκρουσε ο Κέιλορ Νάβας.

Στο 26' ο Φρένκι Ντε Γιονγκ βρέθηκε πεσμένος εντός περιοχής μετά από μαρκάρισμα του Κουρζαβά κι ο ρέφερι Κάιπερς μετά και τον έλεγχο του VAR έδειξε τη βούλα του πέναλτι.
Το οποίο αξιοποιήσε ο Μέσι (27').

Ωστόσο το προβάδισμα των Καταλανών κράτησε μόλις πέντε λεπτά, αφού ο Εμπαπέ μετά από πάσα του Βεράτι, ελίχθηκε ανάμεσα σε Πικέ (πρώτο ματς μέτα από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού...) και Λενγκλέ πριν εκτελέσει, στην μικρή περιοχή, τον Τερ Στέγκεν!

Το γκολ ανέβασε την απόδοση των φιλοξενούμενων που ως το ημίχρονο είχαν ευκαιρίες με τους Κουρζαβά (απόκρουση Τερ Στέγκεν) και κεφαλιά του Ικάρντι (άουτ).

Ενδιάμεσα διαγώνιο σουτ του Γκριεζμάν, που διένυσε το μισό γήπεδο, πέρασε μόλις έξω.

Ωστόσο στην επανάληψη η υπεροχή της Παρί ήταν καθολική: ο Εμπαπέ είχε απειλητικό σουτ που πέρασε μόλις άουτ κι ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε εκείνο του Κέαν, πριν καρποφορήσει στο 65'

Ο Εμπαπέ, αφού ο Πικέ δεν κατάφερε να διώξει σέντρα του Φλορέντσι σε κενή ουσιαστικά εστία έκανε δύο τα τέρματα του.

Δεύτερα πριν το γκολ, πάντως, ο διαιτητής είχε πει «όχι» σε διαμαρτυρίες του Μέσι για 2ο πέναλτι σε χέρι του Κέαν εντός περιοχής.

Με την Μπαρτσελόνα να παραπαίει, πέντε λεπτά μετά (70'), ο Κέαν με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι από εκτέλεση φάουλ του Βεράτι έκανε το 1-3 κι - αφού το λάθος του Νάβας με την κόντρα στον Γκριεζμάν δεν το πλήρωσε - η Παρί έφτασε και σε τέταρτο τέρμα με τον Εμπαπέ να κάνει χατ τρικ μετά το γύρισμα του Ντράξλερ (86')!

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Τζόρντι Άλμπα, Λενγκλέ, Πικέ (78’ Ρίκι Πουτς), Ντεστ (71’ Μινγκέθα), Σέρχιο Μπουσκέτς (78’ Πιάνιτς), Πέδρι (78’ Τρινκάο), Ντε Γιονγκ, Ντεμπελέ, Γκριεζμάν (85’ Μπρέιθγουεϊτ), Μέσι.

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Νάβας, Κυρζαουά, Κιμπέμπε, Μαρκίνιος, Φλορέντσι, Γκέιγ (46’ Ερέρα), Παρέδες, Βεράτι (73’ Ντράξλερ), Μπαπέ, Κεν (85’ Ντανίλο Περέιρα), Ικάρντιv