Champions League: H UEFA τιμώρησε τον Κολτέσκου τού Παρί - Μπασακσεχίρ για το επεισόδιο με Γουεμπό

Τιμωρήθηκε από την UEFA μέχρι το τέλος της σεζόν ο διαιτητής Σεμπαστιάν Κολτέσκου, που ως τέταρτος στο Παρί Σεν Ζερμέν - Μπασακσεχίρ για το Champions League είχε εμπλακεί σε επεισόδιο με τον βοηθό προπονητή των Τούρκων, Πιερ Γουεμπό.

Champions League: H UEFA τιμώρησε τον Κολτέσκου τού Παρί - Μπασακσεχίρ για το επεισόδιο με Γουεμπό

Την τιμωρία του διαιτητή Σεμπαστιάν Κολτέσκου αποφάσισε τελικά η UEFA, ακριβώς τρεις μήνες μετά το περιστατικό που είχε σημειωθεί στον αγώνα Παρί Σεν Ζερμέν - Μπασακσεχίρ για το Champions League.

Ως γνωστόν ο Ρουμάνος ρέφερι ήταν τέταρτος στη συνάντηση της γαλλικής με την τουρκική ομάδα στο «Παρκ Ντε Πρενς», στις 8 του περασμένου Δεκεμβρίου, για την έκτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Σε κάποια στιγμή του αγώνα ο Κολτέσκου αναφέρθηκε με τη λέξη «νέγρος» στον Καμερουνέζο βοηθό προπονητή της Μπασακσεχίρ, Πιέρ Γουεμπό, ο οποίος αντέδρασε εντονότα, όπως ήταν φυσικό.

Παρί-Μπασακσεχίρ: Αποχώρησαν οι Τούρκοι από το γήπεδο! (vids)

Το επεισόδιο πήρε μεγάλη έκταση και μάλιστα οδήγησε στην αναβολή του αγώνα έπειτα από 15 λεπτά. Για την ιστορία, το παιχνίδι συνεχίστηκε από το χρονικό σημείο της διακοπής την επόμενη μέρα και έληξε με ευρεία νίκη υπέρ της ΠΣΖ με σκορ 5-1.

UEFA: Έρευνα κατά των διαιτητών του Παρί Σεν Ζερμέν - Μπασακσεχίρ για ρατσιστικό σχόλιο!

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία αποφάσισε σήμερα (8/3) να τιμωρήσει τον Κολτέσκου μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς κατά τη διάρκεια αγώνα». Παράλληλα επέπληξε τον βοηθό διαιτητή Οκτάβιαν Σόβρε.