UEFA: Έρευνα κατά των διαιτητών του Παρί Σεν Ζερμέν - Μπασακσεχίρ για ρατσιστικό σχόλιο!

Η UEFA διέψευσε Ρουμανικό δημοσίευμα, ότι δεν αποδείχθηκε ρατσιστική επίθεση των Ρουμάνων διαιτητών του Παρί Σεν Ζερμέν - Μπασακσεχίρ, Κολτέσκου και Σόβρε, στο, μέλος του τεχνικού επιτελείου των Τούρκων, Πιερ Γουεμπό, ξεκαθαρίζοντας ότι άνοιξε πειθαρχικό φάκελο 

UEFA: Έρευνα κατά των διαιτητών του Παρί Σεν Ζερμέν - Μπασακσεχίρ για ρατσιστικό σχόλιο!

Λίγες ώρες αφότου Ρουμάνικο δημοσίευμα εμφάνιζε την UEFA να έχει αρχειοθετήσει την έρευνα για το ματς Παρί Σεν Ζερμέν-Μπασακσεχίρ, αναφορικά με τις κατηγορίες ρατσιστικής συμπεριφοράς του, Ρουμάνου, 4ου διαιτητή του αγώνα, Σεμπαστιάν Κολτέσκου, και του, συμπατριώτη του, βοηθού ρέφερι, Οκτάβιαν Σόβρε απέναντι στον Πιερ Γουεμπό, μέλος του τεχνικού τιμ της τουρκικής ομάδας (κι ότι δεν θα έχουν κυρώσεις), η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία ποδοσφαίρου αποφάσισε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους.

Ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις έρευνες κι ότι άνοιξε πειθαρχικό φάκελο για ενδεχόμενη παραβίαση του Άρθρου 11 από τους δύο Ρουμάνους ρέφερι της αναμέτρησης της 9ης Δεκεμβρίου, για τη φάση των ομίλων του Champions League, που διακόπηκε στο 18ο λεπτό.

Υπενθυμίζεται ο χαρακτηρισμός «νέγρος» που ξεστόμισε Κολτσέσκου, αναφερόμενος στον βοηθό προπονητή της τουρκικής ομάδας, προκάλεσε χαοτικές καταστάσεις,την απόσυρση των δύο ομάδων και τελικά σ' αναβολή της διεξαγωγής του.

Παρί-Μπασακσεχίρ: Αποχώρησαν οι Τούρκοι από το γήπεδο! (vids)

Κατα την Ρουμάνικη εφημερίδα Pro Sport, την Πέμπτη (11/2) η UEFA αποφάσισε ότι το περιστατικό δεν είναι ρατσιστικό, επομένως δεν θα τιμωρηθούν οι δύο διαιτητές. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα η ύπατη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αρχή ανακοίνωσε ότι κάθε άλλο παρά έχει κλείσει το θέμα.

Κολτέσκου: «Δεν θα διαβάσω κανένα άρθρο στο ίντερνετ, δεν είμαι»

Συγκεκριμένα, θα υπάρξει έρευνα για ενδεχόμενη παραβίασης του Άρθρου 11 από τους διαιτητές Κολτσέσκου και Σόβρε. Το εν λόγω Άρθρο αναφέρει ότι πρέπει να υπάρχει τήρηση των αρχών ηθικής συμπεριφοράς.