Ολυμπιακός: Η πρόκριση θα είναι αρκετή μόνο αν αλλάξει

Ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει δικαιολογίες για την κάκιστη εικόνα του, αλλά το γήπεδο είναι ο καθρέπτης. Ο ρόλος των μεταγραφών και ο Γενάρης που πρέπει να εκμεταλλευτεί.

Ολυμπιακός: Η πρόκριση θα είναι αρκετή μόνο αν αλλάξει

Η κουβέντα για τον Ολυμπιακό και το τι φταίει είναι πολύ μεγάλη. Δεν είναι απλή η ιστορία της φετινής ομάδας. Δικαιολογίες μπορεί εύκολα να βρει κανείς στην πιο περίεργη σεζόν της ιστορίας.

Οι Πειραιώτες μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν έχουν κάνει προετοιμασία, ότι το πρόγραμμα είναι πιεσμένο με το ένα παιχνίδι να διαδέχεται το άλλο και ότι ο κορονοϊός έχει «χτυπήσει» αρκετά στελέχη του. Το τελευταίο δεν πρέπει να το περνάμε στο… ντούκου, διότι αποδεδειγμένα όσοι παίκτες έχουν νοσήσει έχουν αργήσει πολύ για να γυρίσουν σε υψηλό επίπεδο.

Είναι και αυτός ένας παράγοντας που τον ήξερε ο Ολυμπιακός και γι’ αυτό δημιούργησε ένα μεγάλο ρόστερ για να αντέξει. Όλα τα παραπάνω σαφώς και είναι μέρος του παιχνιδιού. Από την άλλη, όμως, είναι μέρος του παιχνιδιού ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές έχουν παρουσιαστεί κατώτεροι των προσδοκιών. Ειδικά μεταγραφές που ήρθαν για να κάνουν τη διαφορά δεν έχουν προσφέρει απολύτως τίποτα.

Ο Βινάγκρε για παράδειγμα ήρθε για να καλύψει το κενό του Τσιμίκα και δεν το έχει κάνει ούτε κατά διάνοια. Ο Μπρούμα ήρθε ως ο εξτρέμ που θα έκανε τη διαφορά, αλλά είναι μονίμως τραυματίας και ακόμα δεν έχει βοηθήσει καθόλου. Ο Πέπε ακόμα ψάχνεται και η ροή της σεζόν δεν άφησε περιθώρια. Ο Ολυμπιακός τελείωσε τον όμιλο με τρεις βαθμούς από το γκολ του Χασάν, ο οποίος ακόμα είναι στα… πιτς λόγω κορονοϊού.

Η εικόνα του στον αγώνα με την Πόρτο ήταν κάκιστη και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο αποκαρδιωτική. Για μία ομάδα που έπαιζε «τελικό» δεν δικαιολογείται να έχει αυτή την παρουσία. Αλλά η πραγματικότητα ήταν σκληρή και το γήπεδο καθρέπτης. Η Πόρτο ήταν δύο ταχύτητες πάνω από έναν ταλαιπωρημένο Ολυμπιακό που περιμένει να ξεκουραστεί στις γιορτές.

Εν τέλει με όλα αυτά θα παίξει τον Φλεβάρη στην Ευρώπη. Είναι αρκετό για τον φετινό Ολυμπιακό; Θα είναι μόνο αν παρουσιαστεί διαφορετικός. Θα είναι μόνο αν φρεσκαριστεί στη διάρκεια των διακοπών και αν γίνουν 1-2 κινήσεις ουσίας με παίκτες που θα μπουν και θα βοηθήσουν. Διαφορετικά κακά τα ψέματα και το Europa League θηρία έχει και τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Ο Ολυμπιακός θέλει δουλειά σε όλα τα επίπεδα για να σταθεί τον Φεβρουάριο στην Ευρώπη.