Βίλας-Μπόας: «Αν προκρίνεσαι με τόσο κακές εμφανίσεις στο Champions League δεν το αξίζεις»

Ο προπονητής της Μαρσέιγ Αντρέ Βίλας-Μπόας εξήγησε γιατί προτιμά να αποκλειστεί η ομάδα του από την Ευρώπη και να μην συνεχίσει στο Europa League.

Βίλας-Μπόας: «Αν προκρίνεσαι  με τόσο κακές εμφανίσεις στο Champions League δεν το αξίζεις»

Την ξεκάθαρη προτίμησή του, να τελειώσει άμεσα ο ευρωπαϊκός… βραχνάς για τη Μαρσέιγ, επανέλαβε ο προπονητής της γαλλικής ομάδας Αντρέ Βίλας-Μπόας, ο οποίος εξήγησε πως με βάση την εικόνα που έχει η ομάδα του στο Champions League δεν αξίζει να περάσει ούτε σαν 3η του ομίλου.

Βίλας-Μπόας: «Ποια τρίτη θέση; Καλύτερα να τελειώσει ο ευρωπαϊκός εφιάλτης»

«Πονάει ήδη η θέση που είμαστε. Το να πάμε στο Europa League, προφανώς με την πορεία που είχε η Μαρσέιγ το 2018, θα είναι καλό, αλλά αυτή η ευρωπαϊκή εμπειρία μετά την περσινή σεζόν πονάει. Αν απαλλαχθούμε από αυτή την ευρωπαϊκή εμπειρία, θα είναι καλύτερα», είχε πει ο Πορτογάλος τεχνικός πριν από το ματς με την Πόρτο και τώρα ρωτήθηκε από τους Γάλλους δημοσιογράφους, για το τι εννοούσε…

«Ευχαριστώ που μου δίνετε τη δυνατότητα να εξηγήσω. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι αν προκρίνεσαι ως τρίτος με τόσο κακές εμφανίσεις στο Champions League, δεν το αξίζεις. Για μένα είναι ντροπιαστικό. Ο χαμένος πηγαίνει με αυτούς που ήδη παλεύουν στο Europa League. Είχαμε μια συνάντηση προπονητών στην UEFA και εξέφρασα ακριβώς αυτό. Χάνεις, βγαίνεις εκτός. Αυτή ήταν η γνώμη μου.

Εμείς θέλουμε να είμαστε καλοί στο Champions League. Καλύτερα να βγαίνεις έξω και ας αφήσουμε τους άλλους που παίζουν από την αρχή να παίξουν σε αυτή τη διοργάνωση. Φυσικά, δεν θέλω να τερματίσουμε χωρίς βαθμούς».