Βίλας-Μπόας: «Ποια τρίτη θέση; Καλύτερα να τελειώσει ο ευρωπαϊκός εφιάλτης»

Απαισιόδοξος για την πορεία της Μαρσέιγ στο φετινό Champions League παρουσιάστηκε ο προπονητής Αντρέ Βίλας-Μπόας και ενόψει του αγώνα με την Πόρτο (25/11) τόνισε ότι θα ήταν καλύτερο να ολοκληρωθεί ο φετινός «ευρωπαϊκός εφιάλτης» των Μαρσεγιέζων. Νοκ άουτ ο Ράντονιτς και για το ματς με τον Ολυμπιακό (1/12).

Βίλας-Μπόας: «Ποια τρίτη θέση; Καλύτερα να τελειώσει ο ευρωπαϊκός εφιάλτης»

Εφιάλτης αποδείχτηκε η φετινή πορεία της Μαρσέιγ στο φετινό Champions League, με τον προπονητή της γαλλικής ομάδας, Αντρέ Βίλας-Μπόας, να τονίζει κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ενόψει του αγώνα με την Πόρτο (25/11) ότι θα ήταν προτιμότερο να αποκλειστεί η ομάδα του από την συνέχεια του θεσμού, έτσι ώστε να επικεντρωθεί στις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα.

Οι Μαρσεγιέζοι βρίσκονται στις τελευταία θέση του γκρουπ, που μετέχει και ο Ολυμπιακός, δίχως πόντο στην συγκομιδή τους έπειτα από τρεις πρώτες αγωνιστικές, με τον 43χρονο Πορτογάλο τεχνικό να τονίζει πως δεν κάνει όνειρα ούτε για την διεκδίκηση της τρίτης θέσης στον όμιλο.

«Η τρίτη θέση για να συνεχίσουμε στο Europa League; Δεν το σκεφτόμαστε. Είχαμε ένα όνειρο την περασμένη σεζόν, αλλά αυτή η ευρωπαϊκή εμπειρία μας έκανε κακό. Ο στόχος είναι να τα πάμε καλύτερα κι έπειτα να δούμε τι θα γίνει στο πρωτάθλημα. Ειλικρινά εάν βγούμε από αυτόν τον ευρωπαϊκό εφιάλτη μπορεί να είναι καλό, έτσι ώστε να συγκεντρωθούμε στο πρωτάθλημα με το φορτωμένο καλεντάρι. Η Πόρτο θα έρθει με την ίδια ομάδα. Πρέπει να τους νικήσουμε σε πολλούς τομείς. Στη θέληση, την τακτική, στα τελειώματα», είπε αρχικά.

Στην συνέχεια, σημείωσε: «Οι αιτίες της κακής ευρωπαϊκής πορείας είναι πολλές. Αυτοπεποίθηση, κορονοϊός, αστάθεια. Πορευόμαστε κάπως έτσι: νίκη, ήττα, νίκη, ήττα. Είναι το χειρότερο για μια τέτοια ομάδα. Για το επίπεδο παιχνιδιού, είμαι ο πρώτος που το αναγνωρίζω. Δουλεύουμε στην προπόνηση, αλλά δεν βγαίνει στο γήπεδο».

Όσον αφορά την κατάσταση της υγείας του Νεμάνια Ράντονιτς, ο οποίος επέστρεψε με μυϊκό πρόβλημα τραυματισμού από τις υποχρεώσεις της εθνικής Σερβίας, ο Βίλας-Μπόας επιβεβαίωσε πως ο παίκτης του θα μείνει εκτός για περίπου δύο εβδομάδες, γεγονός που τον θέτει νοκ άουτ όχι μόνο για το αυριανό παιχνίδι με την Πόρτο, αλλά και αυτό που ακολουθεί με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στη Γαλλία (01/12).

«Ο Ράντονιτς είναι εκτός για 15 μέρες, έχει μυϊκό τραυματισμό. Δεν είναι δική μας η ευθύνη, αλλά της εθνικής Σερβίας. Ο Παγέτ έχει κάνει καλή εβδομάδα στην προπόνηση. Πρέπει να τον προστατέψουμε», ήταν το σχόλιο του Πορτογάλου.