Ολυμπιακός: Όπως με την Μπαρτσελόνα!

Ομοιότητες έχει το σημερινό ματς του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ Σίτι με εκείνο το προ τριετίας με την Μπαρτσελόνα του Μέσι στο Φάληρο. Αν είναι ίδιο και το αποτέλεσμα...

Ολυμπιακός: Όπως με την Μπαρτσελόνα!

Για την 4η αγωνιστική του Champions League ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μάντσεστερ Σίτι. Πληγωμένος από τις απουσίες, χωρίς τους βασικούς επιθετικούς του, χωρίς τον Βαλμπουενά, με σοβαρά προβλήματα και στην άμυνα. Πολλοί αν είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν μια τιμητική ήττα, θα την έπαιρναν και θα έλεγαν και ευχαριστώ. Δεν είναι έτσι. Ο Ολυμπιακός έχει μάθει να παλεύει κάθε παιχνίδια, ασχέτως ειδικών συνθηκών. Ασχέτως δικών του προβλημάτων και τεράστιας δυναμικότητας του αντίπαλου. Ειδικά στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν είναι εύκολο για κανέναν να περάσει. Ούτε απόψε θα είναι για την Σίτι που «καίγεται» για τη νίκη περισσότερο για να απαντήσει στις πρόσφατες αποτυχίες της στην Premier League παρά για να «καπαρώσει» οριστικά την πρώτη θέση του ομίλου.

Στο μυαλό μου έρχεται το ματς με την Μπαρτσελόνα στο Φάληρο, πριν από τρία χρόνια. Τέλη Οκτώβρη του 2017. Πάλι για την 4η αγωνιστική, με τον Ολυμπιακό να έχει δεχτεί τρία γκολ στο προηγούμενο παιχνίδι του, στην Βαρκελώνη. Όπως τρία είχε δεχτεί και στο Μάντσεστερ πριν από μερικές εβδομάδες.

Ο Τάκης Λεμονής δεν είχε τόσες πολλές απουσίες τότε όσες έχει τώρα ο Πέδρο Μαρτίνς. Είχε, όμως, κι εκείνος αρκετές. Ειδικά στην επίθεση. Με τον Κώστα Φορτούνη να παίζει και τότε στην κορυφή της επίθεσης, όπως θα γίνει και απόψε! Με μια περίπου ίδια εικόνα πριν από την αναμέτρηση, τους περισσότερους να πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός θα χάσει εύκολα από τον Μέσι και την παρέα του.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δεχτεί μεγάλη πίεση τότε, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Η κατοχή της μπάλας ήταν με μεγάλη διαφορά υπέρ των Καταλανών. Ισπανός και τότε ο προπονητής, ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όπως θα είναι και τώρα στον αντίπαλο πάγκο ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Βαλβέρδε είχε βραβευτεί από τον Μαρινάκη, ο κόσμος που είχε γεμίσει τότε το γήπεδο (αυτή είναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά με το αποψινό ματς) αποθέωσε τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού και του ζητούσε να αφήσει την Μπαρτσελόνα για να γυρίσει στον Πειραιά.

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα με πρωταγωνιστή τον Μέσι είχαν κάνει τα πάντα για τη νίκη. Ο Ολυμπιακός είχε αντέξει στην πίεση, είχε και τύχη στις ευκαιρίες των φιλοξενούμενων (δοκάρι και άλλες φάσεις), αλλά είχε παίκτες που «έτρωγαν σίδερα». Με πρώτον και καλύτερο, θυμόμαστε όλοι, τότε τον Μποτία.

Θα είναι πολύ δύσκολο το ματς απόψε. Χαίρω πολύ. Αλλά εγώ πιστεύω ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού θα παίξουν με τέτοιο πάθος και αφοσίωση ώστε για να νικηθούν από την Σίτι θα πρέπει η αγγλική ομάδα να «φτύσει αίμα». Αυτό δείχνει όχι μόνο το ματς εκείνο με την Μπαρτσελόνα, αλλά και όλες σχεδόν οι αναμετρήσεις που έχει δώσει ο Ολυμπιακός με μεγαθήρια της Ευρώπης στο γήπεδό του. «Κουράστηκα να ακούω για προβλήματα», είπε ο Μαρτίνς και πρόσθεσε ότι για κάθε πρόβλημα βρίσκεται η λύση. Σε ένα από τα πιο δύσκολα ματς της καριέρας του, ο Πορτογάλος παρέχει την εμπιστοσύνη ότι θα μπορέσει και τώρα να βρει τις λύσεις...