Ολυμπιακός: Με 12 Έλληνες στην αποστολή και 9 από την Ακαδημία

Στους 23 που συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι οι δώδεκα είναι Έλληνες και οι εννιά προέρχονται από την Ακαδημία.

Ολυμπιακός: Με 12 Έλληνες στην αποστολή και 9 από την Ακαδημία

Αποδεκατισμένος γι' ακόμα ένα παιχνίδι είναι ο Ολυμπιακός που θα υποχρεωθεί να αντιμετωπίσει ένα θηρίο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου χωρίς αρκετά βασικά του στελέχη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος γι' αρκετά παιδιά που προέρχονται από την Ακαδημία του συλλόγου.

Στην αποστολή του Ολυμπιακού Βινάγκρε και Ραφίνια

Ο Πέδρο Μαρτίνς θεωρεί ότι γίνεται αρκετά καλή δουλειά στην Ακαδημία του συλλόγου και αυτή η στιγμή είναι η κατάλληλη για να δώσει ευκαιρίες σε πολλά παιδιά να βρεθούν κοντά στην πρώτη ομάδα πριν από ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι όπως αυτό με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Στην αποστολή του Ολυμπιακού συναντάμε τους Κωνσταντίνο Τζολάκη και Ηλία Καραργύρη, οι οποίοι είναι τερματοφύλακες. Ο Φώτης Κίτσος είναι κεντρικός αμυντικός, ο Νικήτας Νικόλης είναι αριστερός μπακ, ενώ μπορεί να παίξει και στόπερ, ο Άγγελος Τσάβος είναι δεξί μπακ και ο Βασίλης Σουρλής μέσος. Ο τελευταίος, μάλιστα είχε κληθεί στην Εθνική Ελπίδων, αλλά βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και από τη στιγμή που ανάρρωσε είναι ξανά στη διάθεση του προπονητή του.

Επίσης από την ακαδημία του Ολυμπιακού, προέρχεται ο Μάριος Βρουσάι, ο Θανάσης Ανδρούτσος και Κώστας Φορτούνης. Κάπως έτσι οι Πειραιώτες σε ένα παιχνίδι με αντίπαλο την πιο ακριβή ομάδα του Champions League έχουν στην αποστολή τους εννιά παιδιά από την Ακαδημία τους.

Κάτι ακόμα πολύ σημαντικό που προκύπτει από την αποστολή που ανακοίνωσε ο Πέδρο Μαρτίνς είναι και ο αριθμός των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Από τους 23 που πήρε μαζί του ο Πορτογάλος οι δώδεκα είναι Έλληνες. Οι εννιά είναι οι παραπάνω που προαναφέραμε, ενώ προσθέστε σε αυτούς, τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, τον Γιώργο Μασούρα και τον Ανδρέα Μπουχαλάκη.