«Η Σίτι έρχεται με όλα τα... όπλα για να καθαρίσει την πρωτιά»

Ο Τζόε Μπρέι, ρεπόρτερ της Μάντσεστερ Σίτι στην εφημερίδα «Manchester Evening News», αποκαλύπτει στο «ΦΩΣ» το κλίμα που επικρατεί στο στρατόπεδο των Άγγλων για το ματς της Τετάρτης (25/11) με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

«Η Σίτι έρχεται με όλα τα... όπλα για να καθαρίσει την πρωτιά»

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ανήκει στο παρελθόν. Η ζωή προχωράει και στον Ολυμπιακό το μυαλό τους είναι αποκλειστικά και μόνο στο ματς της Τετάρτης κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Ίσως κριθούν πολλά την 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ σε ό,τι έχει να κάνει με την 3η θέση. Βλέπετε, αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να αποσπάσει έστω και τον βαθμό από τους Άγγλους και την ίδια στιγμή η Μαρσέιγ δεν πάρει τίποτα στο «Βελοντρόμ» στο ματς με την Πόρτο, τότε οι Πειραιώτες κατά 80%, ακόμα και να ηττηθούν την 1η Δεκεμβρίου στη Μασσαλία, θα έχουν κλειδώσει την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Ας μείνουμε όμως στο ματς που ακολουθεί κόντρα στη Σίτι.

Το «ΦΩΣ» επικοινώνησε με έναν έμπειρο ρεπόρτερ των «πολιτών», τον Τζόε Μπρέι, ο οποίος εργάζεται στην τοπική εφημερίδα της βρετανικής πόλης, τη «Manchester Evening News».

Μας μετέφερε λοιπόν όλο το κλίμα που επικρατεί στο στρατόπεδο των «πολιτών» δύο 24ωρα πριν από τη μάχη με τον Ολυμπιακό και κυρίως μία μέρα μετά την ήττα από την Τότεναμ στο Λονδίνο. Αυτό που κρατάμε είναι ότι η αίσθηση που επικρατεί στο Μάντσεστερ είναι πως ο Γκουαρντιόλα θα παρατάξει την πιο δυνατή του ενδεκάδα στο Καραϊσκάκη, γιατί θεωρεί ότι του παρουσιάζεται η ευκαιρία να καθαρίσει την πρώτη θέση του ομίλου και να αφοσιωθεί στη συνέχεια στους αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ! Η αποστολή του Ολυμπιακού με λίγα λόγια θα είναι εξαιρετικά δύσκολη εξαιτίας και των πολλών απουσιών που θα έχει, αλλά έχει αποδείξει ότι έχει τον τρόπο να βρίσκει λύση στα προβλήματα, ακόμα και εναντίον ομάδων του βεληνεκούς της Σίτι.

Τζόε, επειδή πολλά έχουμε διαβάσει ότι η Σίτι ρίχνει πλέον περισσότερο το βάρος της στο πρωτάθλημα, ο Γκουαρντιόλα θα αφήσει κάποια αστέρια της στην Αγγλία και δεν θα τα φέρει μαζί του την Τετάρτη στην Ελλάδα; Ποιο είναι το κλίμα που εισπράττεις από τα αποδυτήρια της ομάδας;

Μετά την ήττα από την Τότεναμ ο Γκουαρντιόλα θα κατεβάσει την πιο δυνατή του ομάδα στην Ελλάδα, τους καλύτερούς του παίκτες. Θα προσπαθήσει να ξεμπερδεύει με την πρόκριση και με την πρώτη θέση του ομίλου, δίχως να έχει άγχος μετά στα όσα θα γίνουν στις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Ο Γκουαρντιόλα ασχολείται πολύ σοβαρά με το Τσάμπιονς Λιγκ και θέλει τη νίκη στην Ελλάδα. Γι’ αυτόν τον λόγο θα πάει με όλα του τα αστέρια και με όλα του τα «όπλα» στον Πειραιά, γιατί αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να φύγει με τη νίκη από το γήπεδο του Ολυμπιακού.

Δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κάποιο ροτέισον την Τετάρτη και να εστιάσει περισσότερο στο ματς με την Μπέρνλι που ακολουθεί, μια και έχει μείνει λίγο πίσω η Σίτι στο πρωτάθλημα;

Φυσικά και υπάρχει η πιθανότητα να κάνει κάποιες αλλαγές σε σχέση με την Τότεναμ για να είναι πιο φρέσκια η ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα παρουσιάσει μία αδύναμη ομάδα. Με την Τότεναμ δεν ξεκίνησαν οι Στέρλινγκ, Γκουντογκάν και Φόντεν. Αυτοί μπορεί να ξεκινήσουν την Τετάρτη. Οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι μιλάμε για ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης. Ίσως δείτε ακόμα και τον Αγκουέρο που ήταν στον πάγκο με την Τότεναμ και επέστρεψε από τον τραυματισμό του. Αρχίζει σιγά σιγά να βάζει τους τραυματίες ποδοσφαιριστές. Η Σίτι μπορεί να κερδίσει την Μπέρνλι άνετα το Σάββατο δίχως να ξεκουράσει παίκτες με τον Ολυμπιακό. Ο Γκουαρντιόλα έχει μία τακτική να εστιάζει πάντα στο παιχνίδι που έρχεται. Οπότε ενδιαφέρεται μόνο για τον Ολυμπιακό. Για τον Γκουαρντιόλα είναι πολύ σημαντικό το ματς της Τετάρτης.

Ψυχολογικά έχει επηρεαστεί η Μάντσεστερ Σίτι μετά την ήττα στο Λονδίνο από την Τότεναμ ενόψει κιόλας της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό;

Ήταν μία άσχημη ήττα και δείχνει πόσο πολύ αγωνίζεται η Σίτι για να αντεπεξέλθει στην Πρέμιερ Λιγκ και να είναι λίγο πιο άνετα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ήττα από την Τότεναμ δεν θα της αποσπάσει την προσοχή ενόψει της συνέχειας. Απλώς στο Λονδίνο η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε ότι πρέπει να είναι πιο εύστοχη επιθετικά και να είναι πιο προσεκτική στην άμυνα. Να περιμένετε αντίδραση της Σίτι στην Ελλάδα. Ο Γκουαρντιόλα έχει αποδείξει ότι μετά από ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα πάντοτε βρίσκει τον τρόπο να αντιδρά η ομάδα του. Από την άλλη ξέρουμε ότι η Σίτι θα δώσει στην Ελλάδα το πιο δύσκολο παιχνίδι της στη φάση των ομίλων. Να περιμένετε όμως αντίδραση από την ομάδα του Γκουαρντιόλα...