Οι δύο «χρυσές» νίκες που ψάχνει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη

Θέλει και το 2021 ο Ολυμπιακός να είναι στην Ευρώπη, αλλά τον «καίει» πολύ να βρει δύο νίκες που θα του φανούν χρήσιμες και για το club ranking της UEFA.

Οι δύο «χρυσές» νίκες που ψάχνει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη

Ένα πρόγραμμα… βουνό περιμένει τον Ολυμπιακό με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας. Το ένα ματς θα διαδέχεται το άλλο με τους Πειραιώτες να έχουν πολύ κρίσιμους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ειδικά μέχρι τις γιορτές οι Πειραιώτες θα πρέπει να καθορίσουν το μέλλον τους στην Ευρώπη. Στο εντός έδρας ματς με τη Σίτι, στο εκτός με τη Μαρσέιγ και στο εντός με την Πόρτο ο Ολυμπιακός θα κρίνει αν θα προκριθεί στους "16" του Champions League ή αν θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στην επόμενη φάση.

Αυτά τα ματς είναι πολύ σημαντικά για το μέλλον του Ολυμπιακού και θέλει οπωσδήποτε την πρόκριση είτε στο Champion League, είτε στο Europa League. Εκείνο που θέλει όσο θα είναι στην Ευρώπη είναι ακόμη δύο νίκες. Αυτό το έχει ανάγκη όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και για την κατάταξη του στο club raking της UEFA.

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 35η θέση της σχετικής λίστας και έχει συγκεντρώσει 6.000 βαθμούς. Οι 4.000 είναι το μπόνους πρόκρισης στους ομίλους και οι 2.000 είναι από τη νίκη επί της Μαρσέιγ. Με ακόμα δύο νίκες θα φτάσει τους 10.000 που θα είναι ο ιδανικός αριθμός να κλείσει τη φετινή του παρουσία.

Και στεκόμαστε σε αυτό, διότι από τον Ολυμπιακό έσβησε μία καλή σεζόν και συγκεκριμένα το 2015-2016 όταν και είχε 10.000 βαθμούς. Έχει ανάγκη να τους βρει ξανά αυτούς τους βαθμούς ο Ολυμπιακός για να έχει ευνοϊκές κληρώσεις και να μην κινδυνέψει η θέση του στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας κάτι που μοιάζει δύσκολο.