Champions League: Τρία στα τρία, αλλά με μπόλικο άγχος για την Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 2-1 την Ντινάμο Κιέβου (των 12 απουσιών, λόγω κορονοϊού), έφτασε τις 3 νίκες σε ισάριθμα ματς στον 7ο όμιλο του Champions League, αλλά προβλημάτισε ξανά...

Champions League: Τρία στα τρία, αλλά με μπόλικο άγχος για την Μπαρτσελόνα!

Μόνο τη νίκη και τους τρεις πόντους που τη διατηρούν «απόλυτη» κι επικεφαλής του 7ου ομίλου του Champions League δικαιούται να κρατήσει η Μπαρτσελόνα από την επικράτηση της με 2-1 επί της Ντινάμο Κιέβου, των 12 απουσιών, λόγω κορονοϊού.

Οι «μπλαουγκράνα» που έφταναν εύκολα στην Ουκρανική περιοχή (αλλά εκεί τους σταματούσε ο εκπληκτικός 18χρονος γκολκίπερ Νεστσερέτ, ή η επιπολαιότητα τους...) «έμπαζαν» στα μετόπισθεν και δεν κατάφεραν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για τις 4 αγωνιστικές χωρίς επιτυχία στη La Liga.

Με τον Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν στην πρώτη του εμφάνιση, στη σεζόν, αφού προερχόταν από τραυματισμό παρατάχθηκαν στο άδειο «Καμπ Νόου» οι Καταλανοί. που είχαν τον Ντε Γιονγκ σε θέση στόπερ, για δεύτερο σερί ματς, όπως και στο Τορίνο για ένα ημίχρονο (μετά τον τραυματισμό του Αραούχο).

Απόφαση που προκάλεσε έκπληξη καθότι ο Λενγκλέ ήταν διαθέσιμος, αλλά έμεινε στον πάγκο.

Ο Κούμαν προφανώς ήθελε περισσότερους παίκτες με δημιουργικές δυνατότητες στο γήπεδο , αλλά παρότι ο Μέσι -με το τρίτο του πέναλτι σε ισάριθμα φετινά ευρωπαϊκά ματς (και 4ο συνολικά, όσα και τα φετινά του γκολ σ' όλες τις διοργανώσεις!) της Μπαρτσελόνα- άνοιξε το σκορ νωρίς (5'), αξιοποιώντας την εσχάτη των ποινών, που ο ίδιος κέρδισε, η ομάδα του δεν «καθάρισε» το ματς.

Μόνο από την άσπρη βούλα σκοράρει ο Μέσι τη φετινή σεζόν!

Αφενός γιατί ο Γκριεζμάν έχασε το... άχαστο (9'), αφετέρου γιατί ο αντίπαλος κίπερ είπε «όχι» στους Μέσι, Πέδρι κι Άνσου Φάτι.

Έτσι αφού η Μπάρτσα κατέβασε ρυθμό μετά το 20λεπτο φάνηκαν τα αμυντικά της προβλήματα και χρειάστηκε μεγάλη επέμβαση του Γερμανού γκολκίπερ σε καρφωτή κεφαλιά του Mπουγιάλσκι (36').

Μάλιστα, η, μαχητική, ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου είχε ακυρωθέν γκολ στο ξεκίνημα της επανάληψης σε κεφαλιά του Τσιγκανκόφ, αφού η μπάλα σ' εκτέλεση κόρνερ είχε περάσει εκτός πεδιάς, ενώ, λίγο αργότερα (54'), ο Τεύτονας νικήσε σε τετ α τετ (με το πόδι) τον Σαμπάνοφ!

Την ίδια στιγμή ο Νεστσερέτ έβγαζε από το «Γ» του φάουλ του Μέσι, αλλά και κεφαλιά του νεοεισελθόντα Σέρζι Ρομπέρτο, αλλά όχι και του Πικέ (65') που ήταν ο μόνος που τον νίκησε σε ροή αγώνα!

Ο Τερ Στέγκεν σταμάτησε και στο 68' τον Τσιγκανκόφ, αλλά όχι στο 75' όταν πήρε το «ριμπάουντ» της απόκρουσης του σε προσπάθεια του Βέρμπιτς για το 2-1

Οι εκπληκτικές επεμβάσεις του ομολόγου του συνεχίστηκαν λίγο αργότερα βγάζοντας από το «Γ» και σουτ του Άνσου Φάτι μ' αποτέλεσμα του φινάλε να είναι αγχωτικό για τους γηπεδούχους.

Διαιτητής: Όλιβερ (Αγγλία).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντεστ, Πικέ, Ντε Γιονγκ, Άλμπα, Μπούσκετς (74' Λενγκλέ), Πιάνιτς (60' Σέρζι Ρομπέρτο), Μέσι, Άνσου Φάτι (70' Τρινκάο), Πέδρι, Γκριεζμάν (60' Ντεμπελέ).

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Νεστσερέτ, Κετζιόρα, Σαμπάνοφ, Ποπόφ, Ζαμπάρνι, Μπουγιάλσκι (86' Λεντνέφ), Αντιέφσσκι, Τσιγκανκόφ, Σεπέλεφ, Ροντρίγκες (71' Ντε Πένια), Σουπράγια (71' Βέρμπιτς).