Πόρτο-Ολυμπιακός: Η σύγκριση των μπάτζετ: Είναι πολλά τα εκατομμύρια... Πίντο (pic)

Το μπάτζετ του Ολυμπιακού και της Πόρτο μπαίνουν τη ζυγαριά και αποδεικνύεται ότι οι Πειραιώτες απόψε θα έχουν απέναντι τους έναν ισχυρό αντίπαλο.

Πόρτο-Ολυμπιακός: Η σύγκριση των μπάτζετ: Είναι πολλά τα εκατομμύρια... Πίντο (pic)

Ακόμα μία δύσκολη αποστολή περιμένει σε λίγες ώρες τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Πειραιά αντιμετωπίζει στο "Ντραγκάο" την Πόρτο έναν αντίπαλο που θεωρητικά μοιάζει στα… μέτρα του, αλλά αν βάλουμε κάτω τα οικονομικά μεγέθη θα διαπιστώσουμε ότι πρόκειται για ένα θηρίο.

Η Πόρτο είναι ένα κλαμπ που συμμετέχει ενεργά στο μεταγραφικό παζάρι εδώ και πολλές δεκαετίες. Ένας σύλλογος που είναι μέρος της ποδοσφαιρικής αγοράς και ξέρει τόσο να πουλάει όσο και να αγοράζει. Ο Ολυμπιακός κάτι τέτοιο το κάνει τα τελευταία χρόνια έχοντας ήδη στο ενεργητικό του μεγάλες πωλήσεις και σημαντικές αγορές.

Το μέγεθος της Πόρτο στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι μεγαλύτερο και σε αυτό παίζει ρόλο φυσικά και το εγχώριο πρωτάθλημα. Το transfermarkt έκανε μία σύγκριση των δύο μπάτζετ.

Η Πόρτο του Πίντο ντα Κόστα κοστολογείται στα 255 εκατ. ευρώ, ενώ ο Ολυμπιακός στα 96,3 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια η γνωστή ιστοσελίδα έκανε μία σύγκριση των ποδοσφαιριστών που θεωρούνται σημαντικοί για κάθε σύλλογο. Συγκεκριμένα ο Κορόνα κοστολογείται στα 30 εκατ. ευρώ, ενώ ο Καμαρά του Ολυμπιακού στα 12 εκατ. ευρώ. Η αξία του Φελίπε Άντερσον ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ, ενώ του Ρούμπεν Βινάγκρε στα 9 εκατ. ευρώ. Ο Μούσα Μαρεγκά κοστολογείται στα 20 εκατ. ευρώ, ενώ ο Κώστας Φορτούνης στα 8 εκατ. ευρώ.

Αυτά είναι μερικά από τα νούμερα που παραθέτει το transfermarkt για τη σύγκριση των μπάτζετ των δύο ομάδων. Μη ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός στην περασμένη μεταγραφική περίοδο τα έβαλε με την Πόρτο για τον Ζαϊντού. Οι Πειραιώτες "χτύπησαν" τον ποδοσφαιριστή μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά εκείνος προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στους "Δράκους".