Ρίσκο ή όχι η συμμετοχή του Σα με την Ομόνοια;

Είναι σε δίλημμα ο Μαρτίνς ενόψει Ομόνοιας σε ό,τι έχει να κάνει με τον “άσο” (Σα ή Τζολάκης) και έχει απόλυτο δίκιο.

Ρίσκο ή όχι η συμμετοχή του Σα με την Ομόνοια;

Το ερώτημα για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ομόνοια την Τετάρτη (23/9) σε ό,τι έχει να κάνει με τα πρόσωπα της ενδεκάδας, δεν είναι ούτε το αν θα ξεκινήσει ο Φορτούνης (παραπονέθηκε για ενοχλήσεις χθες), ούτε το αν θα πάει ο Μαρτίνς με 4-2-3-1 ή με 4-3-3.

Αυτό που φαίνεται ότι στριφογυρίζει περισσότερο στο μυαλό του Πορτογάλου προπονητή είναι αν θα ξεκινήσει τον Σα ή τον Τζολάκη. Με τον Τζολάκη έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ ή στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Με τον Σα υπάρχει η εξής ιδιαιτερότητα: Ναι μεν μπήκε κανονικά στις προπονήσεις την Κυριακή (20/9), αλλά μπορεί να ξεκινήσει με μόλις τρεις προπονήσεις και έχοντας πίσω του 50 μέρες αγωνιστικής απραξίας και με φουλ προγράμματα αποκατάστασης;

Είναι ρίσκο η παρουσία του Σα ή όχι; Αυτό είναι ένα ερώτημα που μπορεί να το “απαντήσει” μόνο ο ίδιος ο Πορτογάλος γκολκίπερ στο χορτάρι, εφόσον φορέσει τα γάντια του βασικού στο ματς με τους Κύπριους.

Χρησιμοποιήσαμε τη λέξη “ρίσκο”, όχι επειδή θεωρούμε ότι ο Σα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα. Για να το σκέφτεται σοβαρά ο προπονητής, πάει να πει ότι έχει δει τον Σα να ανταποκρίνεται μια χαρά στις προπονήσεις.

Το θέμα έχει να κάνει με το κομμάτι της ψυχολογίας. Ναι μεν ο Πορτογάλος γκολκίπερ δεν... κρατιέται και θέλει να παίξει κόντρα στην Ομόνοια, ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι πέρασε μία πολύ δύσκολη δοκιμασία τις προηγούμενες 50 μέρες. Ακόμα και σπουδαιότεροι τερματοφύλακες από τον Σα, όταν επέστρεφαν από σοβαρούς τραυματισμούς στο χέρι, έδειχναν λίγο διστακτικοί π.χ. ακόμη και στο να βγουν αποφασιστικά στις εξόδους τους ή και σε κάποια δυνατά σουτ που έπρεπε να απομακρύνουν με το “πληγωμένο” χέρι τους. Είναι ο φυσιολογικός φόβος που υπάρχει για έναν ποδοσφαιριστή που έχει περάσει έναν σοβαρό τραυματισμό.

Τον Σα στις προπονήσεις δεν τον βλέπουν να φοβάται πάντως... Και δυναμικά βάζει το χέρι του, και αποφασιστικά κάνει τις εξόδους του. Βέβαια, οι συνθήκες των αγώνων με αυτές των προπονήσεων διαφέρουν. Πάντως και ο Τζολάκης έχει πάρει το... κολάι και είναι έτοιμος να κάνει και ευρωπαϊκό ντεμπούτο! Ίδωμεν...

Αυτή τη στιγμή είναι στο 50-50 για το ποιος θα υπερασπιστεί την ερυθρόλευκη εστία την Τετάρτη (23/9). Σε μία εβδομάδα στην Κύπρο δεν το συζητάμε καν ότι θα είναι ο Σα κάτω από τα δοκάρια.