Ολυμπιακός: Όλα τα λεφτά το Καραϊσκάκη - Oι άσχημες μνήμες από την Κύπρο

Ο Ολυμπιακός την ερχόμενη Τετάρτη θα φιλοξενήσει την Ομόνοια και θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του για να κάνει εύκολη τη ζωή του. Οι αναμνήσεις από την Κύπρο.

Ολυμπιακός: Όλα τα λεφτά το Καραϊσκάκη - Oι άσχημες μνήμες από την Κύπρο

Η Ομόνοια, λοιπόν, θα βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού στην προσπάθεια που θα κάνει για να προκριθεί στη φάση των ομίλων του Champions League. Οι Πειραιώτες θεωρητικά είναι το φαβορί. Και αν θέλουμε να το δούμε και ψυχρά, κυνικά, είναι το αφεντικό αυτού του ζευγαριού. Είναι ανώτεροι από την κυπριακή ομάδα, αλλά θα πρέπει να το αποδείξουν και στον αγωνιστικό χώρο.

Για τον Ολυμπιακό υπάρχει κάτι άγνωστο. Αυτό είναι ο ίδιος του εαυτός, διότι δεν ξέρει πώς θα είναι η ομάδα με τα νέα αποκτήματα στην ενδεκάδα. Ακόμη κι έτσι όμως, ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι απέναντι σε μία ομάδα που ζει ιστορικές στιγμές, αφού για πρώτη φορά θα παίξει σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-0 την Ομόνοια στο Ρέντη στις 30 Ιουλίου (highlights)

Τα πράγματα μοιάζουν απλά, αλλά θα πρέπει να αποδειχτούν και μέσα στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός για να έχει το κεφάλι του ήσυχο θα πρέπει να καθαρίσει τη μισή πρόκριση την ερχόμενη Τετάρτη στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αποδείχτηκε και τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια ότι τα πρώτα ματς στο Φάληρο είναι καθοριστικά.

Το καλοκαίρι του 2018 νίκησε 4-0 τη Λουκέρνη και πέρασε άνετα, ενώ στη συνέχεια νίκησε 3-1 την Μπέρνλι και φυσικά δεν είχε κανένα πρόβλημα. Πέρσι το κρίσιμο παιχνίδι με την Κράσνονταρ το πρώτο το είχε στο Καραϊσκάκη. Διέλυσε τους Ρώσους με 4-0 και η ρεβάνς ήταν τυπική διαδικασία. Είχε προηγηθεί οι προκρίσεις επί Πλζεν και Μπασακσεχίρ με τα πρώτα ματς να γίνονται εκτός έδρας.

Ομόνοια-Ερυθρός Αστέρας 1-1 (4-2 πεν) - Τι έγινε στα πέναλτι (vid)

Όσο ανώτερος κι αν είναι της Ομόνοιας ο Ολυμπιακός έχει έναν λόγο παραπάνω να θέλει μεγάλο σκορ στο πρώτο παιχνίδι. Αυτό δεν είναι άλλο από τις κακές αναμνήσεις που έχει από την Κύπρο και το ΓΣΠ. Και καλό θα είναι να μην τα ξεχνάμε όταν πηγαίνει να παίξει μία ζαριά εκατομμυρίων στο νησί της Αφροδίτης.

Το 2002 ο Ολυμπιακός έχασε 3-0 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ σε ένα ματς που το ΓΣΠ ήταν κατάμεστο από οπαδούς της ομάδας του Πειραιά. Το καλοκαίρι του 2008 με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του ο Ολυμπιακός έχασε 3-0 από την Ανόρθωση και στη ρεβάνς δεν μπόρεσε να γυρίσει το παιχνίδι. Και πιο πρόσφατη εμπειρία του από την Κύπρο είναι το ματς με τον ΑΠΟΕΛ στις 8 Δεκεμβρίου του 2016. Η αναμέτρηση διεξήχθη στο ΓΣΠ με τον ΑΠΟΕΛ να νικάει τον Ολυμπιακό με 2-0 για ματς που έγινε για τη φάση των ομίλων του Europa League.

Επομένως ο τίτλος του φαβορί πρέπει να επιβεβαιωθεί μέσα στο γήπεδο και φυσικά να εκμεταλλευτεί το πρώτο παιχνίδι που θα γίνει στο Καραϊσκάκη.