Πέλκας: Μάχη μέχρι τέλους για να περάσουμε την Μπεσίκτας

Δηλώσεις για τον αυριανό νοκ άουτ αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μπεσίκτας στην Τούμπα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε ο Δημήτρης Πέλκας.

Πέλκας: Μάχη μέχρι τέλους για να περάσουμε την Μπεσίκτας

Συνέντευξη Τύπου για την αυριανή σπουδαία αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Μπεσίκτας στην άδεια Τούμπα στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ παραχώρησε ο Δημήτρης Πέλκας, ο οποίος τόνισε ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα κάνει το παν ώστε να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Αρχικά ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ευχήθηκε τα εξής: «Εύχομαι να έχουμε μια καλή αρχή, χωρίς τραυματισμούς για όλη την ομάδα, να φύγει ο κορονοϊός από τη ζωή μας και να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα».

Για τον αυριανό αγώνα είπε: «Σίγουρα υπάρχει πίεση, αλλά είναι ωραίο να ζεις με αυτό το άγχος να κερδίσεις τον αγώνα και να κάνεις μια καλή αρχή. Αύριο για εμάς είναι ένας τελικός, γιατί θέλουμε να αρχίσουμε με το δεξί στη διοργάνωση. Εμείς οι παίκτες είμαστε εδώ για να κάνουμε τα πάντα για τον σύλλογο και να βοηθηθούμε και εμείς οι ίδιοι από την ομάδα. Να πετύχουμε τους στόχους μας, να ξανανέβει η ομάδα σκαλοπάτι, να μπει στην Ευρώπη, γιατί πέρσι αδικήσαμε τους εαυτούς μας που δεν παίξαμε σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οπότε από τη μεριά μας θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε να προχωρήσουμε παραπέρα και να βοηθήσουμε τον σύλλογο να σταθεί στα… πόδια του».

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ δεν θα είναι στο γήπεδο αύριο το βράδυ και ο διεθνής μέσος δεν θα μπορούσε να το αφήσει ασχολίαστο: «Είναι μια περίεργη περίοδος για όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Το είδαμε μετά την καραντίνα στα πλέι οφ πώς είναι να παίζεις χωρίς κόσμο... Είναι περίεργο, δεν θέλω να βάλω δικαιολογίες σε αυτό το κομμάτι. Εμείς πρέπει να δώσουμε τα πάντα, να είμαστε εκατό τοις εκατό έτοιμοι. Όσον αφορά το μονό ματς, σίγουρα παίζει καθοριστικό ρόλο. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη, γιατί αυτά τα ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες και όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη θα είναι αυτός που θα κερδίσει το παιχνίδι».

Ακολούθως μίλησε για τους στόχους των Θεσσαλονικέων: «Με βάση τους στόχους που είχαμε θέσει την προηγούμενη σεζόν, δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε το πρωτάθλημα ούτε το Κύπελλο. Στο τέλος βέβαια διορθώσαμε την κατάσταση, παίρνοντας τη δεύτερη θέση και έχοντας τώρα την ευκαιρία να αγωνιστούμε στον προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή, είναι άλλη σεζόν, θέτουμε τους στόχους από την αρχή, δεν θέλουμε να βάζουμε πολύ μακρινούς στόχους, κοιτάμε το… αύριο, πώς θα κερδίσουμε την Μπεσίκτας, ώστε σιγά σιγά και βήμα βήμα να έρθει η αυτοπεποίθηση και έναν έναν να κατακτάμε τους στόχους μας».

Ο Πέλκας κατέληξε λέγοντας: «Είδαμε τον αντίπαλο και τις αδυναμίες του. Το ματς θα είναι ανταγωνιστικό, η πρόκριση θα κριθεί σε λεπτομέρειες. Εμείς αυτό που έχουμε συζητήσει με τον κόουτς και τους συμπαίκτες μου είναι ότι θα δώσουμε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, θα παλέψουμε μέχρι το τέλος και εύχομαι και ελπίζω να πάνε όλα καλά και να περάσουμε».