Δώρο της Λιόν στον Ολυμπιακό: Γλίτωσε έναν γύρο, «κλείδωσε» το Europa League

Η Λιόν άφησε έξω τη Γιουβέντους, αλλά στον Ολυμπιακό πανηγύρισαν αυτή την πρόκριση, διότι είναι πολλά τα κέρδη που έχουν ενόψει της νέας σεζόν.

Δώρο της Λιόν στον Ολυμπιακό: Γλίτωσε έναν γύρο, «κλείδωσε» το Europa League

Το βράδυ της Πέμπτης η τύχη γύρισε την πλάτη στον Ολυμπιακό και δεν κατάφερε να περάσει τη Γουλβς, αλλά του χαμογέλασε φαρδιά πλατιά το βράδυ της Παρασκευής. Η Λιόν ηττήθηκε με 2-1 από τη Γιουβέντους στο Τορίνο, αλλά πήρε την πρόκριση στο Final-8 του Champions League.

Πρόγραμμα και σημαντικές ημερομηνίες του Ολυμπιακού ως τα νέα ευρωπαϊκά ματς

Στον Πειραιά ανοίγουν σαμπάνιες για την πρόκριση της Ολιμπίκ όχι γιατί είναι οπαδοί της, αλλά γιατί με την πρόκριση της, τους έστειλε στα πλέι οφ του Champions League. Οι Πειραιώτες απέφυγαν με λίγα λόγια τη διαδικασία του τρίτου προκριματικού γύρου.

Champions League: Μάντσεστερ Σίτι και Λιόν «πέταξαν» για το Final 8 (αποτελέσματα, highlights)

Εκτός από το ότι δεν θα παίξουν ματς στις 15 ή 16 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι απέφυγαν και έναν γύρο παγίδα. Λόγω της πανδημίας και για να βγουν οι ημερομηνίες τα ματς του τρίτου προκριματικού είναι μονά κάτι που σημαίνει πως το πλεονέκτημα σε τέτοια παιχνίδια το έχει ο ανίσχυρος.

Τα χρήματα που έχασε ο Ολυμπιακός από τον αποκλεισμό

Ο Ολυμπιακός γλιτώνει το ματς παγίδα και έτσι το επόμενο ευρωπαϊκό του παιχνίδι θα το παιχνίδι στις 22 ή 23 Σεπτεμβρίου, ενώ η ρεβάνς θα γίνει στις 29 ή 30 Σεπτεμβρίου και τον αντίπαλο του για τα πλέι οφ θα τον μάθει την 1η Σεπτεμβρίου.

Υπάρχει, όμως και τρίτο καλό σε αυτή την ιστορία για τον Ολυμπιακό το οποίο του το έκανε η Λιόν με την πρόκριση της επί της Γιουβέντους. Σε περίπτωση που η ομάδα του Πειραιά δεν μπορέσει να προκριθεί από τα πλέι οφ στους ομίλους του Champions League τότε δεν χάνεται, αφού θα παίξει στους ομίλους του Europa League. Με λίγα λόγια ο Ολυμπιακός το βράδυ της Παρασκευής εξασφάλισε την παρουσία του σε ευρωπαϊκό όμιλο. Έχει σίγουρα το Europa League και θα διεκδικήσει την είσοδο του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης γι' ακόμα μία σεζόν.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε πως όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν σε περίπτωση που κατακτήσει το Champions League η Λιόν ή η Νάπολι. Αν μία από αυτές τις δύο πάρει το βαρύτιμο τρόπαιο τότε ο Ολυμπιακός θα παίξει τον τρίτο προκριματικό. Η Νάπολι, βέβαια ακόμη δεν έχει περάσει στο final-8.