Πρόγραμμα και σημαντικές ημερομηνίες του Ολυμπιακού ως τα νέα ευρωπαϊκά ματς

Οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκαν για τη φετινή σεζόν, αλλά περιμένει δώρο από Λιόν ή Νάπολι. Πότε γυρίζουν στις προπονήσεις οι Πειραιώτες πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα της ομάδας.

Πρόγραμμα και σημαντικές ημερομηνίες του Ολυμπιακού ως τα νέα ευρωπαϊκά ματς

Η σεζόν που ξεκίνησε στις 10 Ιουνίου 2019 με την πρώτη προπόνηση στον Ρέντη και με το πρώτο επίσημο παιχνίδι στις 23 Ιουλίου 2019 στο Πλζεν με τη Βικτόρια ολοκληρώθηκε το βράδυ της 6ης Αυγούστου 2020 στο Γουλβερχάμπντον στο ματς με τη Γουλβς. Μία μεγάλη σε διάρκεια αγωνιστική περίοδος που είχε πολλές συγκινήσεις για την ομάδα του Πειραιά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το παιχνίδι με τη Γουλβς ανακοίνωσε στους παίκτες του πως θα έχουν άδεια έως τις 18 Αυγούστου. Τότε θα επιστρέψουν στις προπονήσεις και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν την ευκαιρία να πάρουν ανάσες αυτές τις έντεκα ημέρες, αλλά τους περιμένει μετά ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα.

Πρώτα απ' όλα αν δεν αλλάξει κάτι στις 30 Αυγούστου ο Ολυμπιακός θα κληθεί να παίξει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με αντίπαλο την ΑΕΚ. Δηλαδή δώδεκα μέρες μετά την έναρξη της προετοιμασίας του θα αγωνιστεί κατά των "κιτρινόμαυρων" στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο.

Το πιο σημαντικό για τον Ολυμπιακό είναι το πότε θα ξεκινήσουν τα πολύ σοβαρά ματς για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Και εδώ όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στα ματς του Champions League. Στο λιμάνι περιμένουν δώρο από τη Λιόν και τη Νάπολι. Εάν η πρώτη περάσει σήμερα τη Γιουβέντους ή οι Ιταλοί αύριο τη Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός θα γλιτώσει τον τρίτο προκριματικό γύρο.

Εάν συμβεί ένα από τα δύο παραπάνω σενάρια τότε ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του για την Ευρώπη στις 22-23 Σεπτεμβρίου για τα play off του Champions League και θα μάθει τον αντίπαλο του στην κλήρωση που θα γίνει την 1η Σεπτέμβρη. Σε διαφορετική περίπτωση ο Ολυμπιακός θα παίξει στον τρίτο προκριματικό γύρο, δηλαδή 15-16 Σεπτέμβρη μονό παιχνίδι που θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο και θα μάθει τον αντίπαλο του στις 31 Αυγούστου.

Για τους Πειραιώτες τα ματς Γιουβέντους-Λιόν (0-1) και Μπαρτσελόνα-Νάπολι (1-1) έχουν τεράστιο ενδιαφέρον, διότι θα αποφύγουν έναν γύρο. Επίσης μη ξεχνάμε πως αν όλα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρξει αναβολή τότε το πρωτάθλημα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 13 Σεπτεμβρίου.