Ο "ρέκορντμαν" Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε το πέμπτο τρόπαιο της καριέρας του στο Champions League (ένα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τέσσερα με τη Ρεάλ), σημειώνοντας ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ.

Ο "ρέκορντμαν" Κριστιάνο Ρονάλντο

Μπορεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο να μην σκόραρε στον τελικό του Champions League απέναντι στην Λίβερπουλ, αλλά κατάφερε να σημειώσει ένα ιστορικό ρεκόρ. Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που η "τροπαιοθήκη" του περιλαμβάνει πέντε τρόπαια Champions League.

Αν υπολογίσουμε και τα στατιστικά στο Κύπελλο Πρωταθλητριών στη προ-Champions League εποχή, από πέντε τίτλους έχουν ακόμη οι Ντι Στέφανο, Μαρκίτος, Θάραγα, Έκτορ Ριάλ, Χουανίτο Αλόνσο, Ραφαέλ Λέσμες, Μαλντίνι, Κοστακούρτα, Ζέεντορφ, ενώ ο Πάκο Χέντο έχει έξι.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ αγωνίστηκε στον έκτο τελικό της καριέρας του στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ισοφαρίζοντας τον Ιταλό Πάολο Μαλντίνι στην σχετική λίστα.

Ρεκόρ και από τον Ζιντάν

Ο Ζινεντίν Ζιντάν έγινε ο πρώτος προπονητής που κατέκτησε το Champions League σε τρεις διαδοχικές σεζόν. Ακόμη ισοφάρισε τις κατακτήσεις των Κάρλο Αντσελότι και Μπο Πέισλι που έχουν επίσης από τρία τρόπαια.