Τα καλύτερα γκολ σε τελικούς Champions League (vid)!

Οι τελικοί του Champions League κατά καιρούς έχουν προσφέρει σπάνιας ομορφιάς γκολ στο ποδοσφαιρικό κοινό και το fosonline.gr διαλέγει την κορυφαία πεντάδα εξ αυτών από το 1993 μέχρι σήμερα!

Τα καλύτερα γκολ σε τελικούς Champions League (vid)!

5. Στιβ ΜακΜάναμαν (2000, Ρεάλ Μαδρίτης-Βαλένθια 3-0)

Η εμπειρία της Ρεάλ είχε κερδίσει κατά κράτος τον ενθουσιασμό της Βαλένθια σε εκείνο τον τελικό του Σταντ ντε Φρανς, τον οποίο οι Μαδριλένοι μετέτρεψαν σε παράσταση για έναν ρόλο. Το εναέριο γκολ του Στιβ ΜακΜάναμαν στο 67' είχε ουσιαστικά "κλειδώσει" τη νίκη για τους "μερένχες".

4. Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο (1997, Μπορούσια Ντ.-Γιουβέντους 3-1)

Οι Καρλ-Χάιντζ Ρίντλε και Λαρς Ρίκεν έκαναν το παιχνίδι της ζωής τους απέναντι στη σπουδαία Γιουβέντους του 1997, ωστόσο το πανέξυπνο τακουνάκι του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο στο 65' (μετά τη σέντρα του Μπόκσιτς) είχε δώσει -προσωρινές- ελπίδες στους "μπιανκονέρι"...

3. Λιονέλ Μέσι (2009, Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Γ. 2-0)

Η Μπαρτσελόνα επέστρεφε στην κορυφή της Ευρώπης ύστερα από τρία χρόνια και η απίστευτη κεφαλιά του Λιονέλ Μέσι στο 70ό λεπτό μετά τη σέντρα-διαβήτη του Τσάβι έμελλε να στείλει οριστικά τη Μάντσεστερ -και τον εμβρόντητο Φαν Ντερ Σαρ- στο... καναβάτσο!

2. Ντέγιαν Σαβίτσεβιτς (1994, Μίλαν-Μπαρτσελόνα 4-0)

Το μεγάλο φαβορί εκείνου του τελικού στο ΟΑΚΑ ήταν η Μπαρτσελόνα, ωστόσο ο Ντέγιαν Σαβίτσεβιτς και η παρέα του είχαν... διαφορετική άποψη, κάτι που ο Μαυροβούνιος μπαλαδόρος "υπέγραψε" με ένα υπέροχο προσωπικό γκολ στο 47' της αναμέτρησης...

1. Ζινεντίν Ζιντάν (2002, Μπάγερ Λεβερκούζεν-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2)

Η πλειοψηφία το θεωρεί -και όχι άδικα- το πλέον εντυπωσιακό γκολ που έχει μπει σε τελικό Champions League και οφείλουμε να συμφωνήσουμε, τοποθετώντας το γυριστό του Ζιντάν στο 45' ένα "κλικ" πιο πάνω από το τέρμα του Σαβίτσεβιτς λόγω της σπουδαιότητάς του, δεδομένου ότι αυτό του "Ζιζού" ήταν και το νικητήριο του αγώνα!